Quatre diputats de Ciudadanos abandonen el grup parlamentari a les Corts

per EP / NLV

Política

| Foto: Inma Caballer (Corts Valencianes)

Els diputats de Ciudadanos Cristina Gavarda, Jesús Salmerón, José Antonio Martínez i Sunsi Sanchis han abandonat el grup parlamentari a les Corts. Martínez acabava de ser nomenat síndic adjunt i Sanchis va entrar al parlament valencià fa poques setmanes en substitució de Toni Cantó.

Així ho han comunicat els quatre diputats en una carta que han signat i publicat en les xarxes socials. En la missiva, assenyalen que «des de fa més d'un any, amb la nova direcció de el partit», han observat «com Ciudadanos ha abandonat els principis liberals» que els van portar a sumar-se a el projecte. «Hui veiem com es confirma el gir ideològic de Cs per seguir sent una crossa del sanchismo», han afegit.

Els diputats hi expliquen la seua postura: «Fa uns quants anys ens vam afiliar a Ciudadanos convençuts que els valors liberals són la solució al populisme i al nacionalisme. Ens van sumar des de diferents àmbits per aportar el nostre granet d'arena i fer possible que aquells que volen dividir-nos i debilitar-nos com a país no ho aconseguiren i servir de dic davant del nacionalisme».

A més, indiquen que «després d'una llarga reflexió»  han decidit deixar la militància conjuntament per «poder continuar defensant, en llibertat, aquests valors liberals que Cs ha abandonat». «Ho fem amb tristesa, però convençuts que és el correcte», apunten.

També assenyalen: «Ens presentem davant de tots els valencians dient no al sanchismo, dient no al populisme i dient no al nacionalisme. No podem estar en un partit polític que és capaç de governar i donar suport a les polítiques d'aquells que estan a les antípodes dels nostres principis i valors. No ens van votar per això. No podem ser còmplices de l'engany als nostres votants».

Els diputats retreuen a la direcció estatal «la falta d'autocrítica» que s'afegeix a la «deriva política». «Hui els mateixos dirigents que van fer que Cs perdera el 90% dels seus vots a Catalunya o que a Madrid desapareguem, continuen agafant-se a la cadira sense assumir cap responsabilitat». Aquests dirigents mantenen «els mateixos dirigents autonòmics», que es caracteritzen per «la falta de gestió i per perseguir internament a aquells que no pensem com ells».

Respecte d'això, apunten: «Humilment i tristament hem vist com Ciudadanos ja no és el partit que ens va il·lusionar. No podem compartir ni podem defensar la deriva i les decisions que es prenen. S'han venut els valors fundacionals. La manca d'assumpció de responsabilitats després de les eleccions catalanes i la vergonyosa moció de censura de Múrcia són només un exemple de la pèrdua de valors dels que estan dirigint el partit».

Els quatre diputats abandonen el grup i passen al de no afiliats a les Corts, per «continuar treballant i defensant en llibertat els interessos de tots els valencians des dels nostres principis i valors».

Així, el grup de Ciudadanos es queda ara amb 14 diputats i passa a ser la quarta força política a les Corts, per darrere de Compromís, que té 17 escons.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací