Baldoví: «Els valencians tenim més que pagades les nostres autovies i no volem pagar més»

El portaveu de Compromís al Congrés considera que aquesta taxa indirecta «és injusta i recaurà sobre treballadors, estudiants i professionals que usen les vies per exportar els nostres productes»

per NLV

Política

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví
El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha dit sobre la intenció del govern espanyol de fer que les autovies siguen de pagament a tot l’Estat que «les valencianes i els valencians tenim més que pagades les nostres autovies i autopistes, després d’anys de ser de les poca territoris que pagaven per l’autopista de la Mediterrània que, a més, en alguns trams encara és de pagament». «El poble valencià no vol pagar més», ha afirmat. 

En aquest sentit, tan bon punt es va conèixer la notícia la setmana passada, Baldoví va exigir la compareixença del ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Jose Luís Ábalos, per tal que explicara com pensa dur a terme aquest pagament. El portaveu de Compromís va recordar que aquestes vies estan «pagades, repagades i recontrapagades després de més de 40 anys de pagament de l’AP-7».

«Una vegada més el govern espanyol vol dur endavant una iniciativa sense comptar amb el Congrés i sense donar compte dels detalls d’afectació i impacte», ha afegit Baldoví.

Per la seu abanda, el senador de Compromís, Carles Mulet, també ha sol·licitat la compareixença d’Àbalos a la cambra alta.

L’alliberament de l’AP-7 ha sigut una reivindicació històrica de Compromís i «aquestes notícies que arriben des del govern de l’Estat ens preocupen moltíssim, ja que suposen una poalada d’aigua freda després del triomf que va suposar per al poble valencià poder disposar gratuïtament d’aquesta via de comunicació», ha remarcat Baldoví. 

El diputat de Compromís considera que esta taxa indirecta «és injusta i recaurà sobre treballadors, estudiants i professionals que usen les vies per a exportar els nostres productes». «Som partidaris dels impostos i taxes progressives i directes per les quals pague qui més té i aquest no és el cas», ha apuntat. 

A més, Compromís ha reclamat al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que «es millore la xarxa de ferrocarril al País Valencià per tal de fomentar el transport públic més enllà dels nuclis urbans més importants. Ens podria parèixer bé aquesta taxa si hi haguera una alternativa real al transport per carretera, uns transports públics eficaços, ràpids i interconnectats per a les persones que es desplacen dia a dia per a treballar i estudiar».  Baldoví ha recriminat que «no tinguem fet el tren de la costa, ni el corredor mediterrani, ni unes rodalies en condicions, ja que s’han abandonat en detriment dels AVEs». 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací