Micó presenta la candidatura «Força, poble, futur» per al Congrés Nacional del Bloc

En l'acte, també hi han intervingut Vicent Marzà, Maria Josep Amigó, Amadeu Mezquida i Enric Morera

per NLV

Política

Àgueda Micó i l'equip de la candidatura «Força, poble, futur»
Àgueda Micó i l'equip de la candidatura «Força, poble, futur»

Àgueda Micó i el seu equip han presentat la candidatura «Força, poble, futur» per al VIIIé Congrés Nacional del Bloc, que se celebrarà els dies 26 i 27 de juny. En l'acte, conduït per Marian Campello, hi han intervingut Vicent Marzà, Maria Josep Amigó, Amadeu Mezquida i Enric Morera, i ha comptat amb l'assistència de desenes de militants de base i representants institucionals del partit.

Micó, actualment Secretària General del Bloc-Compromís, aspira a convertir el seu  segon mandat «en una etapa de refundació del partit». En la presentació, ha esbossat les línies ideològiques i de treball de la candidatura, que estan basades en les ponències presentades per al seu debat al Congrés i ha assegurat que «ara cal una refundació del Bloc». Una refundació «més necessària que mai perquè adaptar-nos i evolucionar en companyia de la societat està a l’ADN del nacionalisme valencià». «Una refundació que farem des dels nostres valors, que són la lluita per un País Valencià just, pròsper i sobirà; un país de persones dignes i lliures, i sempre mirant cap al futur», ha remarcat.

«El valencianisme ha de ser el fil que cus totes les lluites presents a la nostra terra», ha apuntat. «Ho ha sigut, però ho ha de ser més encara», ha dit. A més, «ha de defensar els drets de totes i tots contra els privilegis d’uns pocs», i «ha d’estar en companyia de la societat valenciana en totes les lluites democràtiques per tal de fer un país millor per a totes i tots: justícia social, feminisme, ecologisme, radicalitat democràtica, antifeixisme i tantes altres», ha afirmat la candidata. 

Micó ha manifestat que aquesta «és una candidatura amb projecció de futur que té com a repte agafar amb força les sobiranies del dia a dia i les emergències que estem vivint com a poble valencià». És una candidatura formada «per gent que duu anys deixant-se la pell i per gent nova que vol sumar-se a aquest projecte». 

Àlex Ruiz, alcalde de Bellreguard, també optarà a dirigir el Bloc. 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací