Decidim condemna la repressió durant la visita del Borbò Felip VI a Castelló de la Plana

per Decidim, Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià

Veus

Decidim condemna la repressió durant la visita del Borbò Felip VI a Castelló de la Plana
Decidim condemna la repressió durant la visita del Borbò Felip VI a Castelló de la Plana

Des de Decidim volem expressar la nostra condemna a la repressió exercida per la policia nacional ahir a la concentració pacífica d’un nombrós grup d’estudiants en protesta per la visita del rei espanyol a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana per a reunir-se amb l'elit empresarial. 

Tenim dret a decidir i a manifestar-nos en contra de la monarquia borbònica, per això demanem l’absolució i la immediata posada en llibertat de les dos persones detingudes per exercir la seua llibertat d’expressió.

Les càrregues policials i altres pràctiques antidemocràtiques com la intimidació i els escorcolls al carrer, les retencions arbitraries, les sancions injustes, etc., han sigut una tònica envers la societat civil valenciana organitzada des de fa molts de temps, incrementant-se en els darrers anys contra totes les persones que a ulls de la policia no responen als seus canons estètics o ideològics, de forma que el poble valencià ha hagut de patir violència de forma sistemàtica, planificada i continuada, especialment quan s'exerceix la llibertat d’expressió envers un dels pilars fonamentals del règim del 78: la monarquia.

L'estat espanyol no pot continuar seguint represaliant impunement els valencians, ni continuar amb la seua deriva autoritària contra la llibertat d'expressió. Que quede clar: tenim dret a decidir i mai hem volgut la monarquia borbònica!

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací