Intersindical Valenciana exigeix al govern espanyol mesures per combatre la crisi

per Intersindical Valenciana

Veus

Intersindical Valenciana exigeix govern mesures per combatre la crisi
Intersindical Valenciana exigeix govern mesures per combatre la crisi

Intersindical Valenciana exigeix al govern espanyol que faça polítiques favorables als interessos de les treballadores i treballadors i de la majoria de la població, de manera immediata, en compte de dedicar-se a buscar el beneplàcit de la CEOE, la banca, les elits i la Comissió Europea. El govern espanyol ha d’apostar per millorar els drets i les condicions de vida de la majoria de la població i no per contentar a eixa minoria que viu a costa del nostre treball i de la nostra vida. Des de la Intersindical Valenciana estem observant que les seues darreres actuacions i anuncis van encaminats a consolidar les polítiques neoliberals, com ara la proposta del ministre José Luis Escrivá sobre pensions o algunes de les propostes del Pla de recuperació, transformació i resiliència.

Estem d’acord en que cal reactivar l’economia, però en cap cas, la inversió pública ha de ser un xec en blanc per a la gran patronal i la banca. Tampoc ho ha de ser que el pes del deute públic recaiga sobre la imposició a les classes mitjanes i populars. Ha d’haver contrapartides clares que, contràriament al que va passar amb la crisi del 2008, asseguren una redistribució equitativa de la riquesa i que la millora de l’economia arribe també a les famílies.

En aquest sentit, Intersindical Valenciana considera que calen polítiques socials, laborals, mediambientals, econòmiques i fiscals valentes i decidides per combatre les desigualtats, la pobresa, l’exclusió social, la precarietat i per garantir els drets de les treballadores i treballadors i de la gent en situació de vulnerabilitat. L’escut social ha estat i és insuficient, cal anar més enllà amb un veritable Pla de Xoc Social per la recuperació  i la transformació social. Unes actuacions que ha de ser immediates, sense més retards, i sense acceptar les pressions i els xantatges dels poders fàctics de l’estat ni de les elits econòmiques i financeres.

Això implica que una part important dels fons europeus de recuperació i dels pressupostos generals de l’Estat han de destinar-se a combatre les desigualtat i l’exclusió; però, també, és necessari que vagen acompanyats de profunds canvis legislatius que contribuïsquen a vertebrar una autèntica transformació social. Raó per la qual, Intersindical Valenciana exigeix: la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012; la derogació de les reformes de les pensions de 2011 i 2013; l’augment del SMI, els salaris i les pensions; l’establiment de la Renda Bàsica Universal; la implementació de mesures per garantir la salut i la seguretat en el treball; la racionalització del calendari i dels horaris laborals; la reducció de la jornada laboral a 32 hores i 4 dies a la setmana; la igualtat en el món del treball per a totes les persones, independentment de la seua orientació sexual, gènere, procedència o edat; el dret a un habitatge digne, adequat i assequible; el suport a les persones majors i el dret a una pensió pública digna; la millora dels serveis públics; la consolidació del personal temporal de les administracions i empreses públiques; avançar cap la justícia fiscal, una fiscalitat progressiva i la sobirania fiscal; l’accés universal als béns comuns i avançar envers un Marc Valencià de Relacions Laborals i protecció social.

Per al Sindicat, ara és el moment de posar en marxa totes aquestes mesures, així com altres en diversos àmbits de la societat, les treballadores i treballadors no poden esperar més temps per fer front els efectes de la pandèmia sanitària i de l’anterior crisi del 2008 que encara perduren, la situació que travessen molts col·lectius i moltes persones no ho permet.

Finalment, Intersindical Valenciana adverteix al govern que s’intensificaran les mobilitzacions i les mesures de pressió si no actua per donar resposta a les legítimes reivindicacions de les treballadores i treballadors

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací