Intersindical Valenciana compleix 19 anys

per Intersindical Valenciana

Veus

Intersindical Valenciana compleix 19 anys
Intersindical Valenciana compleix 19 anys

El Sindicat celebra, aquest dimarts, 11 de maig, el 19é aniversari del seu Congrés Constituent, que va tindre lloc a l’IES Benlliure amb la presència de 300 delegades i delegats que representaven els tres sindicats impulsors de la nova confederació sindical valenciana. Enguany, la commemoració de la constitució de la Intersindical Valenciana es farà sota el lema «Ara, més Intersindical» amb una campanya a les xarxes socials per la situació de la pandèmia sanitària.

Després de 19 anys, Intersindical Valenciana està formada per 11 sindicats, té 659 delegades i delegats, i 21.913 persones afiliades, a data de 31 de desembre del 2020. Un creixement constant, un 5,57% el 2020, de persones afiliades i de delegades i delegats, així com de noves seccions sindicals al sector públic i privat.

Intersindical Valenciana és una confederació sindical de classe, valenciana, feminista, socipolítica, ecologista, reivindicativa, internacionalista, que es caracteritza pel seu funcionament assembleari, democràtic, horitzontal i cooperatiu i la seua pluralitat i autonomia. 

A més, s’estructura en diverses àrees de treball entre les quals estan: Acció Sindical, Salut Laboral i Medi Ambient, Organització, Administració i Finances, Publicacions, Formació, Moviments Socials, Serveis Jurídics o Polítiques Socials. També existeixen estructures com: Intersindical Cultura, Intersindical Solidària, Intersindical Inclusiva, Intersindical Dones, Intersindical LGTBI+ o l’ Escola Sindical de Formació Melchor Botella.

En aquesta data, Intersindical Valenciana vol posar en valor la feina del moviment sindical en temps de pandèmia, de les delegades i delegats sindicals, que han estat treballant de valent per fer front als efectes de la COVID-19 als centres de treball. Per al Sindicat, l’organització de les treballadores i treballadors és necessària per frenar els atacs als drets laborals i per millorar les condicions de treball, un fet que s’ha aguditzat al llarg del darrer any. És per això que treballa i treballarà per evitar que els efectes tornen a recaure sobre les treballadores i treballadors, com va passar a la crisi del 2008, i per exigir que la reconstrucció servisca per transformar les relacions laborals i per millorar les condicions laborals i socials.

Finalment, Intersindical Valenciana aposta per donar un impuls al seu creixement organitzatiu i per augmentar la seua implantació en tots els sectors del món laboral, especialment en el sector privat, i també territorialment al llarg del País Valencià. És per això que fa una crida a les treballadores i treballadors, siga quina siga la seua situació administrativa, a sumar-se al nostre projecte sindical, que representa un sindicalisme jove però amb història i experiència, participatiu, democràtic, plural, vinculat al territori, sense dependències de cap tipus, autofinançat, i on les decisions es prenen col·lectivament per les persones que conformen el sindicat.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací