Les Corts aproven que Albaida siga capital valenciana del toc manual de campanes

per NLV

Territori, Societat

Albaida, capital valenciana del toc manual de campanes
Albaida, capital valenciana del toc manual de campanes | Sebastià Carratalà

El diputat i portaveu de Compromís a la Comissió de Cultura de les Corts Valencianes, Jesús Pla, ha aconseguit l’aprovació de la seua proposta perquè el parlament valencià inste el Consell a declarar Albaida com a Capital Valenciana del Toc Manual de Campanes. A la proposta, a més, s’inclou la petició que les Corts donen suport a la candidatura del toc manual de campanes com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO que ha presentat l’Estat espanyol incloent-hi diversos fenòmens d’este tipus arreu de la geografia espanyola.

Jesús Pla s’ha mostrat content i ha declarat que «Albaida és un indret on les campanes encara seguixen contant què passa al poble, amb un llenguatge propi i unes persones al darrere que que ho fan manualment. Un llenguatge propi que ha passat a formar part del paisatge sonor de la ciutat i que regulen la vida dels seus habitant. El toc manual de campanes constituïx un dels valors culturals més apreciats del patrimoni valencià».

A més, el diputat de Compromís afirma que «la proposició no pretén només posar en valor el toc manual de campanes, sinó involucrar les institucions i tota la societat civil valenciana per fer força i aconseguir el reconeixement internacional que, sens dubte, mereix».

Pla ha volgut agrair la tasca que fan els Campaners d’Albaida que «han treballat i treballen voluntàriament per materialitzar este fet cultural i patrimonial. Són sens dubte els protagonistes i guardians d’este valor etnogràfic singular i els que han dut al lloc que es mereix el toc manual de campanes».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací.