La fascinació per la naturalesa de Calo Carratalá reobri l'E CA de Riba-roja

per EP / NLV

Cultura

L'«energia plàstica» i fascinada per la naturalesa de Calo Carratalá reobri el ECA de Riba-roja (València)
L'«energia plàstica» i fascinada per la naturalesa de Calo Carratalá reobri el ECA de Riba-roja (València)

El Castell Espai d'Art Contemporani (E CA) de de Riba-roja de Túria (el Camp de Túria) reobri les seues portes després de l'aturada obligada per la pandèmia amb l'exposició Cal·ligrafia del paisatge. Una mostra en la qual l'artista Calo Carratalá (Torrent, 1959) exhibeix la seua «energia plàstica» i ofereix «un compendi pictòric de la seua sorpresa per la naturalesa».

La curadora de l'exposició, Marisa Giménez, destaca que Carratalá  és un artista que porta «tota la seua vida interpretant el món a través d'una magistral i íntima cal·ligrafia, animant imatges de naturaleses que beuen de la tradició per a instal·lar-se de manera subtil i valenta en la contemporaneïtat».

Les selves amazòniques o els paisatges de Tanzània donen peu al creador per acostar a l'espectador «una naturalesa que ens connecta amb l'incommensurable d'una mirada atrapada en la seua grandesa, i amb la fragilitat del subjecte sobrepassat per una visió tan inquietant visió». Boscos, llacs, muntanyes, platges i rius són objecte de la pintura d'aquest artista que exerceix de guia privilegiat en aquest viatge per les entranyes de la terra. Paisatges que, apunta Giménez, «naixen del gest lliure i espontani» de Carratalá.

Per la seua banda, l'artista assenyala: «Per a mi, pintar la naturalesa des d'una vivència de la percepció és sentir la seua magnificència, però també la seua fragilitat».

Cal·ligrafia del paisatge, de Calo Carratalà, s'inaugura aquest dijous 13 de maig a les 19.00 hores a l'E CA de Riba-roja de Túria, un centre que ja ha acollit l'obra d'artistes de la talla de Toni Cucala, Pepe Gimeno, el recentment mort José Morea, Enric Mestre, María Aranguren, i els fotògrafs Juan Manuel Castro Prieto, Ángel Marcos, Gervasio Sánchez, Mira Bernabeu i Ana Palacios. L'exposició hi  romandrà fins a l'11 de juliol.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací