L’ETNO torna a engegar el programa d’exposicions itinerants pels municipis

El Museu Valencià d’Etnologia ofereix 12 mostres per a espais municipals o associatius

per NLV

Cultura

La València oblidada
La València oblidada | Joaquín Collado

Un dels objectius de l'ETNO, el Museu Valencià d’Etnologia, és treballar amb les iniciatives locals relacionades amb el patrimoni etnològic i difondre, mitjançant ajuntaments i associacions, les mostres que s’exposen dins el museu. El Programa d'Exposicions Itinerants, una iniciativa amb més de 10 anys de trajectòria, duu a terme cada temporada més de 30 itineràncies i arriba a mes de 5.000 valencians.

El programa, suspés el 2020, es torna a engegar enguany amb tres noves exposicions exhibides al museu que s'han adaptat per a espais municipals o associatius:

Jarque: la Càmera i la vida mostra el treball d'aquest fotògraf valencià a través de les imatges de la seua vida i el seu recorregut per la ciutat de Valencia.

València en Blanc i Negre. El Cabanyal fa un recorregut pels esdeveniments, costums i formes de sociabilitat captades per les 3 generacions de fotògrafs de la família Vidal. Un testimoni de la singularitat del caràcter d'aquest barri durant el segle XX.

Prietas las Filas. Vida Quotidiana i Franquisme aborda el franquisme com a regim polític i com a ideologia, amb la intenció d'analitzar-ne els mecanismes d'adoctrinament, la política de propaganda i la construcció d'un sentiment i d'una nova memòria nacional, basada en els tres pilars del règim: La Falange, l'exèrcit i la religió.

El programa es completa amb altres 9 mostres: València en Blanc i Negre, La cara dels altres, Festes valencianes, El Marroc en el record, Rituals de festa i foc, Crònica de la Gran Guerra, La València oblidada (Joaquín Collado), El país que fascinà a Jean Dieuzaide, Fotografia australiana de frontera.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací