Un «emocionat» Brines rep el Premi Cervantes a Elca

per EP / NLV

Cultura, InfoLlibres

Un "emocionat" Brines rep el Premi Cervantes de mans dels Reis al "xicotet paradís" d'Elca
Un "emocionat" Brines rep el Premi Cervantes de mans dels Reis al "xicotet paradís" d'Elca

Francisco Brines ha rebut hui a la seua casa d'Elca, a Oliva (la Safor), el Premi Cervantes 2020 de mans dels reis. En l'acte, que ha reunit una desena de persones, el poeta s'ha mostrat «feliç i emocionat» fins al punt que li ha costat agafar el son durant els últims dies.

Brines, a causa del seu delicat estat de salut, no va poder recollir el Premi, concedit en reconeixement a la seua extensa tasca poètica, el passat mes d'abril en la tradicional cerimònia a Alcalá de Henares.

Al lliurament, també hi han assistit el ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes; el president de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), Santiago Muñoz Machado; la directora general del Llibre, María José Gálvez; el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; la neboda de l'artista Mariona Brines; l'alcalde d'Oliva, David González, i la directora de la Fundació Francisco Brines, Àngels Gregori.

Francisco Brines (Oliva, 1932), el primer valencià que aconsegueix el màxim guardó que distingeix la tasca creadora d'escriptors espanyols i hispanoamericans en llengua castellana, és l'autor intimista de la generació del 50 que més ha aprofundit en l'experiència de l'ésser humà individual enfront de la memòria, el pas del temps i l'exaltació vital. El jurat del Cervantes ha destacat Brines per «la seua obra poètica que va d'allò carnal i allò purament humà a allò metafísic, espiritual, cap a una aspiració de bellesa i immortalitat».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací