València senyalitzarà una ruta literària basada en l’obra del poeta Marc Granell

La iniciativa forma part d'un projecte que ja n'ha dedicat una a Estellés i farà el mateix amb Maria Beneyto i Carmelina Sánchez-Cutillas

per NLV

Cultura, InfoLlibres

Mercat de Colom
Mercat de Colom

L’Ajuntament de València senyalitzarà als carrers de la ciutat una ruta literària basada en l’obra del poeta Marc Granell. La regidora de Gestió de Recursos i directora del Gabinet de Normalització Lingüística (GNL), Luisa Notario, ha emmarcat la iniciativa en un projecte que vol «reivindicar i visibilitzar una ingent producció literària de gran qualitat escrita en la nostra llengua» i ha recordat la ruta ja creada sobre l’obra del poeta Vicent Andrés Estellés i les que es faran basades en altres autors i autores, com ara Maria Beneyto i Carmelina Sánchez-Cutillas.

Tal com ja es va fer en novembre passat amb la ruta d’Estellés, la ruta de Granell se senyalitzarà amb unes plaques de vidre encapsulat, d’uns 25 x 25 centímetres aproximadament, a les voreres. Cadascuna d’aquestes plaques contindrà una marca de les rutes literàries amb la concreció de l’autor, el logo de l’Ajuntament, el títol o un vers del poema relacionat i un codi QR amb una locució del poema. A més, s’editarà un díptic de la ruta amb la informació corresponent i un plànol d’ubicació dels diversos punts i es pujarà al web del GNL -actualment en construcció- tota la informació.

La ruta de Marc Granell tindrà una dotzena de punts, cadascun relacionat amb un poema i en ocasions amb una explicació addicional. Els enclavaments triats són: la casa de Marc Granell (Comte Salvatierra, 41), amb «L’illa»; la Gran Via del Marqués del Túria, amb «La palmera»; el mercat de Colom (Comte Salvatierra, al cantó de Ciril Amorós, amb «Versos per a Anna»; la plaça d’Amèrica, número 5, amb «Vesprada de festa»; el Parterre-Plaça d’Alfons el Magnànim, 1, amb «L’arbre vell»; el carrer de la Pau (a la Casa de la Cultura durant la Guerra Civil), amb «Antonio Machado, en anar-se’n»; el carrer de la Pau, 19 (on està l’actual senyal per la memòria històrica), amb «Rebuda i homenatge»; al carrer del Marqués de Dosaigües, amb «Terra lliure»; a la plaça de la Reina (al costat de l’entrada del C/ Presó de Sant Vicent), amb «Torre de Santa Caterina»; a la plaça de l’Arquebisbe, amb «Vesprada d’amor única»; a la plaça de Manises, amb «Madinat-Al-Turab», i al cantó del carrerSerrans i la plaça dels Furs, amb «A la lluna de València».

Enguany també es durà a terme el recorregut basat en Carmelina Sánchez-Cutillas i durant els anys successius les dels autors o autores treballats en diversos tallers i campanyes. 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací