Colomer: «L'observació d'ocells és un producte estratègic per a Turisme per la seua vinculació amb la sostenibilitat»

El secretari autonòmic de Turisme també ha dit que «ajuda a segmentar i especialitzar la demanda turística»

per NLV

Territori

Colomer: 'L'observació d'ocells és un producte estratègic per a Turisme per la seua vinculació amb la sostenibilitat i la segmentació de la demanda'
Colomer: 'L'observació d'ocells és un producte estratègic per a Turisme per la seua vinculació amb la sostenibilitat i la segmentació de la demanda'

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha assenyalat que «l'observació dels ocells, coneguda com birding, és un producte estratègic per a Turisme per dos motius fonamentalment». D'una banda, «per la seua vinculació amb el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles, cosa que significa un canvi de paradigma i de model», i d'altra banda, «per ajudar a segmentar i especialitzar la demanda turística».

Per a Colomer, el birding és «un producte molt vigorós, sobretot a Europa i al Regne Unit, on hi ha molts adeptes  amb gran devoció per viatjar i descobrir noves zones i espais extraordinaris».

El secretari ha fet aquestes declaracions en una visita al nou itinerari ornitològic del parc natural de la Marjal a Pego, un projecte que ha sigut impulsat per Turisme, inaugurat aquest dijous oficialment.

Colomer ha estat acompanyat per l'alcalde de la localitat, Enrique Moll; el regidor de Turisme del municipi, Ricardo Sendra, i el director del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva, Joseba Rodríguez.

El projecte consta de dues rutes ornitològiques amb quatre panells interpretatius per a l'observació d'ocells, a més d'una pantalla-observatori de la ruta sud. Els panells disposen d'un codi QR que enllaça a la pàgina de Turisme de Pego i les Valls.

Per a aquesta nova proposta turística de Pego, Turisme ha destinat un total de 14.272,93 euros, a través del programa d'Inversió en Adequació i Millora dels Recursos i Serveis Turístics, que inclou el Pla d'Ajudes a Entitats Locals 2020.

Francesc Colomer ha agraït a Pego aquesta nova proposta, «un propòsit lloable de fer d'un espai natural, un espai de coneixement, demandat i volgut».

Així mateix, ha declarat que la funció de Turisme és ajudar a fer realitat aquests projectes i col·laborar en la seua promoció i posicionament en el mercat. Per a això, «des de la Generalitat Valenciana cada vegada incorporem més accions promocionals vinculades al birding». També ha remarcat que «actuacions com la de Pego trobaran sempre aliances amb Turisme».

Aquest nou itinerari ja està penjat a la web de Turisme dedicada a l'ornitologia.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací