Sanitat aprova un protocol contra l'assetjament sexual que garanteix investigar tots els casos en 15 dies

per EP / NLV

Societat

La consellera de Sanidad, Ana Barceló
La consellera de Sanidad, Ana Barceló

La Conselleria de Sanitat ha aprovat el seu protocol contra l'assetjament sexual o per raó de sexe que garanteix que tots els casos comunicats s'investigaran en 15 dies, es protegirà la víctima i se sancionarà l'assetjador. D'aquesta manera, si es determina que el millor és un canvi de lloc de treball, la víctima decidirà si es mou ella o la persona inculpada, segons han assenyalat fonts del departament que dirigeix Ana Barceló.

La consellera Ana Barceló ha recalcat: «Portem anys lluitant per la igualtat i això ens ha permés avançar en sensibilitat i compromís social, però cal continuar fent passos en la mateixa direcció perquè l'assetjament sexual o per raó de sexe és un atemptat contra la dignitat de treballadores i treballadors, i no ho tolerarem».

El document és aplicable no sols al personal que presta servei en les Institucions Sanitàries de la Conselleria sinó també a les empreses externes que contracta. El protocol incideix en la necessitat de previndre aquest tipus de comportaments i es descriu, entre altres qüestions, la tipologia de casos.

Per exemple, pot haver-hi assetjament en sentit descendent, però també en sentit ascendent o entre iguals i es contempla a més el «ciberassetjament» quan la persecució es realitza a través de les noves tecnologies.

Així mateix, el protocol detalla les circumstàncies agreujants, entre altres, que la víctima estiga en període de prova o immersa en un procés de selecció, i el procediment d'actuació a seguir quan es té coneixement d'una situació d'assetjament sexual.

Per poder intervindre com més prompte millor, es fixa un termini màxim de 15 dies perquè la Comissió de Gestió Interna de Conflictes de Sanitat investigue i resolga els fets comunicats i les mesures que s'han d'adoptar. Si es determina que el millor és un canvi de lloc de treball, la víctima decidirà si ho fa ella o la persona inculpada.

Procediments disciplinaris

Si l'informe conclou que és pertinent iniciar un procediment disciplinari, es proposarà a més l'obertura a la Gerència/Direcció del centre. En aquest sentit, el Text Refós de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic qualifica l'assetjament sexual o per raó de sexe com a falta disciplinària molt greu. L'aplicació del protocol tampoc impedirà el recurs, si s'estima oportú, a la via judicial, segons les mateixes fonts.

El protocol estarà vigent a partir de l'endemà de la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i serà aplicable fins a l'aprovació d'un altre. La Comissió d'Igualtat vetlarà pel seu compliment i podrà modificar-lo per a la millora de la prevenció i actuació davant situacions d'assetjament sexual o per raó de sexe en el treball.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací