La Diputació de València crea una xarxa d'habitatge social per a dones víctimes de la violència de gènere

Gestionarà el pagament mensual del lloguer d'immobles en municipis de mitjà i petita grandària

per EP / NLV

Societat

Façana Diputació de València
Façana Diputació de València | Raquel Abulaila

La Diputació de València crearà una xarxa d'habitatge social dirigida a dones víctimes de la violència de gènere. La Delegació d'Igualtat, que dirigeix Eli García, ultima amb la Societat de Gestió d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) la signatura d'un conveni de col·laboració, a través del qual la corporació provincial gestionarà el pagament mensual del lloguer d'immobles en diferents municipis de grandària mitjana i xicoteta per iniciar aquest projecte que té com a objectiu la integració de dones afectades per la violència masclista.

García ha explicat que la intenció d'aquest projecte de la Diputació és «posar la primera pedra d'una iniciativa social molt necessària que tracta de donar una eixida i integrar les dones que travessen situacions límit després d'haver patit violència de gènere».

«Estem treballant amb la Sareb per disposar de pisos en diferents municipis amb els quals solucionar de la millor manera possible la situació d'emergència social en què es troben les dones que acudeixen als serveis d'igualtat d'ajuntaments o associacions en cerca d'ajuda», ha assenyalat García.

La Diputació s'encarregarà d'abonar a la Sareb el lloguer mensual d'aquests habitatges, una mica més de 100 euros mensuals per cadascun, i condicionar-los perquè les futures inquilines «disposen d'un habitatge digne en el qual poder refer les seues vides», ha detallat.

«Aquestes dones han passat per situacions molt complexes i el fet de tindre a prop a altres dones que han viscut experiències semblants pot ser una ajuda molt positiva», ha explicat la diputada.

Resposta a la «barbàrie masclista» 

L'actuació s'integra en el marc de les polítiques activades per l'àrea provincial d'Igualtat a través de la seua Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, una iniciativa que compta ja amb més d'un centenar d'ajuntaments implicats en oferir una resposta a la «barbàrie masclista».

La iniciativa s'emmarca en el Protocol estatal sobre Lloguer Social d'Habitatges que va signar el mes de febrer passat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i que incrementa el nombre d'immobles amb lloguer reduït a la disposició de famílies i persones vulnerables a través de la Sareb.

El protocol està signat a tres bandes pels Ministeris de Transports i Assumptes Econòmics i la Sareb, i posa a la disposició de comunitats autònomes i entitats locals 5.000 nous habitatges, una quantitat que es duplicarà a mitjà termini.

En virtut d'aquest acord, la Sareb cedeix els habitatges a les comunitats autònomes i entitats locals i el ministeri assumeix parcialment les despeses de la cessió i els treballs de rehabilitació necessaris per a garantir-ne l'habitabilitat.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací