Micó: «El balanç dels últims 5 anys és molt positiu i des del BLOC seguirem millorant el País Valencià»

Baldoví: «La presència de Compromís i el BLOC a les institucions i les nostres accions evidencien que sabem governar i som lleials als governs de coalició»

per NLV

Política

Micó: «El balanç dels últims 5 anys és molt positiu i des del BLOC seguirem millorant el País Valencià»
Micó: «El balanç dels últims 5 anys és molt positiu i des del BLOC seguirem millorant el País Valencià»

El BLOC-Compromís, un dels partits membres de la coalició Compromís, ha celebrat aquest dissabte el seu darrer Consell Nacional abans del Congrés Nacional que se celebrarà els dies 26 i 27 de juny a Fira València. 

La secretària general del BLOC-Compromís, Àgueda Micó, ha fet «un balanç molt positiu dels últims 5 anys». Ha remarcat que la seua participació al govern del Botànic ha sigut decisiva perquè «les polítiques transformadores, valencianistes, ecologistes i feministes estiguen presents en la Generalitat Valenciana, la Diputació i els ajuntaments d’arreu del País». «Ara volem consolidar aquest projecte i seguir millorant el País Valencià», ha afegit. 

Per la seua banda, Joan Baldoví, portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats i membre del BLOC-Compromís, ha declarat que el balanç és «positiu» en un context en què «la política s’ha accelerat i hi ha hagut cinc eleccions estatals, en les quals hem mantingut eixa representació que teníem però hem augmentat el nivell de coneixement i hem aconseguit incloure en l’agenda de Madrid i al País Valencià reivindicacions que dúiem anys demanant com el finançament». En definitiva, Baldoví ha destacat que «la presència de Compromís i el BLOC a les institucions i a les comarques i les nostres accions evidencien que sabem governar i sabem ser lleials als governs de coalició. Compromís ha vingut per a quedar-se». 

El partit valencianista ha aprovat el compte de resultats i la liquidació del pressupost del 2020. I també diverses propostes de resolució com, per exemple, una sobre la necessitat d’una Llei Trans estatal i una altra sobre la sostenibilitat en la instal·lació dels parcs fotovoltaics perquè siguen respectuosos amb la nostra terra. A més, el CN demana que s’inste el govern espanyol que impulse la regeneració de la costa valenciana. 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací