La Generalitat transferirà als ajuntaments el primer tram del Fons de Cooperació Municipal 2021

En total, 20 milions d'euros que serviran per «millorar la capacitat econòmica» dels consistoris valencians

per EP / NLV

Política

El director general d'Administració Local de la Generalitat, Toni Such
El director general d'Administració Local de la Generalitat, Toni Such

La Generalitat Valenciana transferirà aquest dijous a tots els ajuntaments del País Valencià el tram corresponent al primer semestre del Fons de Cooperació Municipal 2021. En total, 20 milions d'euros que serviran per «millorar la capacitat econòmica» dels consistoris valencians i que puguen afrontar la recuperació de la crisi generada per la COVID-19 «amb més solvència».

El Fons està dotat, com en els exercicis anteriors, amb 40 milions d'euros que es transfereixen directament als ajuntaments amb criteris de repartiment «objectius» i de forma incondicionada en la despesa. La transferència es duu a terme en dos trams, un cada semestre de l'any.

El director general d'Administració Local de la Generalitat, Toni Such, ha assenyalat que és «molt important» que els ajuntaments tinguen la capacitat financera per fer front a les necessitats ordinàries i enguany «de manera especial»  perquè puguen «tallar les conseqüències negatives de la pandèmia en les economies locals i en les necessitats dels ciutadans que s'hagen vist més afectades».

Such ha agraït la col·laboració de les diputacions de Castelló i de València, que ja han aportat als seus respectius ajuntaments la part corresponent del Fons, i ha lamentat que la Diputació d'Alacant «no responga i que en aquests últims anys haja deixat de transferir 70 milions d'euros» als municipis que en depenen, el que suposa una «clara discriminació» respecte a la resta del País Valencià.

Així, ha defensat que la Generalitat aposta per la Llei del Fons de Cooperació Municipal, que començarà a debatre's a la comissió de Justícia de les Corts. «Precisament, en aquesta comissió parlamentària compareixerà aquest dilluns el president de la Diputació d'Alacant, i des de la Generalitat li demanem que aprofite aquesta oportunitat per adherir-s'hi», ha assenyalat Such.

La Generalitat va posar en marxa el Fons el 2016. En aquests anys ha injectat un total de 200 milions d'euros als ajuntaments valencians, quantitat a la qual se sumen ara els 40 milions del fons d'enguany.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací