Els museus de València conviden la ciutadania a «recuperar i reimaginar» els seus recursos

El Dia Internacional dels Museus, que se celebra aquest dimarts, s'hi duran a terme activitats especials i gratuïtes

per NLV

Cultura

Els museus de València conviden la ciutadania a «recuperar i reimaginar» els seus recursos
Els museus de València conviden la ciutadania a «recuperar i reimaginar» els seus recursos

L'Ajuntament de València celebrarà aquest dimarts, 18 de maig, el Dia Internacional dels Museus amb el lema «El futur dels museus: recuperar i reimaginar». Com en anys anteriors, la Regidoria de Recursos Culturals ha programat activitats especials que es duran a terme durant tot el mes a la Casa-Museu Blasco Ibáñez, la Casa-Museu Benlliure, la Casa-Museu Concha Piquer, el Centre Arqueològic de l'Almoina, el Museu de l'Arròs, el Museu de la Ciutat, el Museu d'Història de València, el Palau de Cervelló i el Refugi del carrer dels Serrans.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha remarcat que l'Ajuntament posa «a l'abast de tota la ciutadania els seus grans recursos culturals» perquè es puguen «gaudir amb molta facilitat» en aquesta jornada.

Així, la Casa-Museu Benlliure, la Casa-Museu Blasco Ibáñez, el Palau de Cervelló i el Museu de la Ciutat han creat «El museu a les teues mans. Una experiència entre real i virtual». L'espectador recorrerà aquests centres per resoldre l'enigma, amb el seu grup familiar, de convivents o la parella. L'activitat es durà a terme els diumenges del mes de maig de 11.00 a 14.00 hores i és imprescindible portar dispositius mòbils i connexió a internet.

El Museu de la Ciutat ha preparat l'activitat «La caixa de la memòria», un recorregut didàctic en el qual els visitants es submergiran en la realitat històrica de la Guerra Civil espanyola, mentre experimenten en grup el repte de col·laborar per descobrir com obrir una «caixa misteriosa».

També ha organitzat el taller infantil «Tots som viatgers, tots som migrants», per a xiquets de cinc a deu anys en què s'explica la realitat dels migrants i refugiats d'una manera «real i creativa». Aquesta activitat tindrà lloc els diumenges a les 11.30 hores.

Finalment, al centre arqueològic de l'Almoina es desenvoluparà «Els misteris arqueològics de l'Almoina», que estarà oberta al públic els dissabtes i diumenges de maig. Consisteix en una visita guiada a aquestes excavacions, on es descobriran troballes curiosos i altres secrets del subsòl de València.

Es pot consultar tota la informació a Cultural València.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací