Atzeneta del Maestrat es mobilitza contra la MAT

El veïnat del Pla de Meanes s'ha concentrat per protestar contra la instal·lació de línies de molt alta tensió

per NLV

Territori

Atzeneta del Maestrat es mobilitza contra la MAT
Atzeneta del Maestrat es mobilitza contra la MAT

La Plataforma contra la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) a les comarques valencianes del nord i el veïnat dels masos del Pla de Meanes d'Atzeneta del Maestrat s'han concentrat aquest dissabte per protestar contra la instal·lació d'aquesta infraestructura de Red Eléctrica que travessarà les seues terres.

El projecte de la MAT preveu connectar les subestacions de Morella (els Ports) i Almassora (la Plana Alta) mitjançant un doble circuit de 400 kV que i torres de més de 50 metres d'altura i que, en funció de l'orografia, poden arribar fins a uns 70 metres per uns 15 metres d'ample. La línia travessarà els termes de Cinctorres, Castellfort, Ares del Maestrat, Benassal, Culla, la Torre d'en Besora, Atzeneta del Maestrat, la Vall d'Alba, les Useres, Vilafamés, Sant Joan de Moró, Borriol i Castelló de la Plana. 

Els participants en la concentració han manifestat que «no permetran que el colonialisme energètic els expulse del seu terme i acabe amb el seu model de vida». 

La Plataforma ha comunicat que els veïns poden signar el comunicat en contra de la MAT a l'Ajuntament d'Atzeneta del Maestrat o a la tenda d'informàtica del poble.

D'altra banda, dijous passat hi va haver un debat al Sindicat de Regs de Castelló de la Plana amb el veïnat de diferents localitats afectades pel traçat de la MAT.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací