Mazón considera Rita Barberá «la millor alcaldessa» que ha tingut el País Valencià

per EP / NLV

Política

El president de la Diputació d'Alacant i candidat a presidir el PP valencià, Carlos Mazón | Jorge Gil | EP
El president de la Diputació d'Alacant i candidat a presidir el PP valencià, Carlos Mazón | Jorge Gil | EP

El president de la Diputació d'Alacant i candidat a presidir el PP valencià, Carlos Mazón, ha apel·lat a la prudència i a la tranquil·litat després de les detencions de la setmana passada en el marc del cas Assut, una presumpta trama de corrupció urbanística, i ha demanat no «estigmatitzar» el llegat de l'exalcaldessa Rita Barberá, ja que la considera «la millor alcaldessa» que ha tingut el País Valencià,

Mazón ha fet aquestes declaracions a les Corts quan els periodistes li han preguntat sobre la detenció d'Alfonso Grau, el vicealcalde durant l'etapa de Barberà al capdavant de l'Ajuntament de València.

Mazón ha assenyalat que Grau «ja no forma part del PP» i ha rebutjat «alguns titulars» sobre l'exalcaldessa. «A Rita Barberá la van estigmatitzar massa i mireu què va acabar passant, no seré jo qui continue amb aquesta estigmatització", ha advertit.

Ha defensat que els jutges i fiscals puguen treballar amb independència i ha asseverat que no ha vingut «per enverinar la vida política», alhora que ha demanat al PSPV que respecte l'autonomia de la justícia.

També ha recordat la presumpció d'innocència i ha lamentat aquest tipus de casos perquè «desafortunadament» n'hi ha hagut molts al País Valencià. Tanmateix, ha apuntat que alguns «ni tan sols» han acabat i porten anys sense instrucció després de presentar-se «de manera extraordinàriament efectista».

A més, Mazón ha afirmat que l'únic que sap del cas Assut ho ha llegit a la premsa perquè «no ha vist declaracions de ningú». «Serà perquè aquesta vegada hi ha més implicats  d'un costat que de l'altre», ha conclòs.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací