El Botànic condemna els bombardejos d'Israel a la Franja de Gaza i exigeix el cessament immediat de la violència

PSPV, Compromís i Unides Podem han presentat una PNL a les Corts per exigir la protecció dels civils palestins

per NLV

Política

El Botànic condemna els bombardejos d'Israel a la Franja de Gaza i exigeix el cessament immediat de la violència
El Botànic condemna els bombardejos d'Israel a la Franja de Gaza i exigeix el cessament immediat de la violència

Els partits del govern del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) han presentat una proposta conjunta a les Corts per condemnar els bombardejos d'Israel a la franja de Gaza i exigir el cessament immediat de la violència contra el poble palestí.

Amb aquesta proposició no de llei (PNL) exigeixen la protecció dels civils palestins davant de l'escalada de violència d'aquests últims dies en un territori «al límit després de 15 anys de bloqueig israelià per terra, mar i aire».

En la iniciativa, demanen un embargament d'armes bidireccional a Israel i la fi de qualsevol tipus d'intercanvi militar o de seguretat amb aquest estat que puga estar relacionat amb el bombardeig massiu contra la Franja de Gaza.

També reclamen sotmetre els acords i totes les formes de comerç i tracte amb Israel a una major diligència, per assenyalar així «aquells que contribueixen als crims i persecució del poble palestí», i que cap empresa espanyola ajude a mantindre o es lucre a costa de la vulneració dels seus drets humans.

Una altra de les peticions és aconseguir l'alliberament de Juana Ruiz Sánchez, cooperant sanitària espanyola que porta des del 13 d'abril d'enguany detinguda sense garanties per Israel.

En definitiva, aquesta PNL arreplega la veu de la ciutadania que s'ha manifestat en l'última setmana al llarg del País Valencià clamant contra «una massacre que s'ha cobrat en només uns dies la vida de 200 civils palestins, entre els quals hi ha més de 50 xiquets».

«Tal com ha declarat Human Rights Watch, l'estat d'Israel practica un règim d'apartheid contra la població palestina, un crim contra la humanitat perseguible en tribunals internacionals», ha denunciat la diputada del PSPV Rosa de Falastín Mustafá. «Israel no respecta ni tan sols les resolucions de l'ONU, no callarem davant de la il·legalitat i la barbàrie», ha asseverat.

Compromís advoca per una solució dialogada que respecte el dret a l'autodeterminació de Palestina i la tornada dels refugiats, prenent com a base les resolucions de Nacions Unides. A més, recorda que el País Valencià va ser declarat a les Corts com a espai lliure de l'apartheid. «Som conscients que només des de la solidaritat internacional i de la pressió als interessos d'Israel es podrà forçar una solució dialogada i respectuosa amb els drets humans», ha assenyalat el diputat Josep Nadal.

«Fem més present el compromís del poble valencià i les seues institucions amb els drets humans i amb el poble palestí», ha resumit Naiara Davó, d'Unides Podem, que també ha exigit l'embargament d'armes a Israel i la fi de qualsevol tipus de col·laboració militar amb aquest estat. «No estem enfront d'una guerra, sinó enfront de la massacre d'un poble que ja pateix sistemàticament la violació dels drets humans. És necessari que s'inicie una investigació dels crims de guerra i de l'apartheid», ha conclòs.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací