Mor el músic Franco Battiato als 76 anys

per NLV

Cultura

Mor el músic Franco Battiato als 76 anys
Mor el músic Franco Battiato als 76 anys

El músic italià Franco Battiato ha mort a Sicília als 76 anys. El compositor feia temps que estava allunyat dels escenaris a conseqüència d'una malaltia.

Battiato està considerat un compositor rellevant de la música italiana amb obres atemporals com «Centre de gravetat permanent» i  «La cura». En el transcurs de la seua prolífica carrera, Battiato també ha fet incursions en el cinema i la pintura.

L'últim concert celebrat per l'artista es remunta al 17 de setembre de 2017, al Teatre Romà de Catània. Posteriorment la gira va haver de ser suspesa per motius de salut. Poc abans de la retirada oficial, l'agost del 2019, va llançar el seu últim àlbum, Tornarem de nou.

Nascut el 23 de març del 1945 a Riposto, a Catània, Battiato es va traslladar a Milà en la primera meitat de la dècada del 1960 per intentar professionaitzar-se en el món de la música. Després dels seus primers treballs amb Giorgio Gaber i Ombretta Colli, va debutar com a solista de Bla-Bla de Pi Massara amb els àlbums Fetus i Pollution.

Músic intuïtiu i poc tècnic, Battiato va fer els seus primers ascensos sonors amb discos com Sulle corde di Aries (1973), Clic (1974) i Mademoiselle le Gladiateur (1975).

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací