Marzà diu que si les dades epidemiològiques es mantenen, l'inici de curs serà presencial «al cent per cent»

El conseller d'Educació ha assenyalat que «per eliminar la presència de la mascareta a les aules, caldrà esperar que les dades siguen encara millors»

per EP / NLV

Política

El conseller d'Educació, Vicent Marzà
El conseller d'Educació, Vicent Marzà

El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha assegurat que si el País Valencià arriba al 8 de setembre -data proposada per a l'inici del curs- amb les dades epidemiològiques que presenta en l'actualitat, l'alumnat podrà tindre classes presencials «al cent per cent». «Aquest és l'escenari en el qual treballem, però si les dades canvien, en tenim altres preparats».

Marzà ha recordat que aquest dimecres està prevista una reunió en què les comunitats autònomes abordaran i «ajustaran» amb el govern espanyol el full de ruta que avalen els ministeris d'Educació i Sanitat per al curs 2021-2022.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que en la proposta que posarà sobre la taula l'executiu espanyol, cada territori «pot fer una cosa o una altra en funció de com estiga». «Nosaltres -ha explicat- ara mateix estem en les millors condicions» i això «ens permetria tornar a la presencialitat al cent per cent en els cursos que estan alternant l'assistència per falta d'espai per garantir la seguretat, fonamentalment tercer i quart de l'ESO i en alguns casos també segon».

Mascareta i ventilació

Marzà ha assenyalat que «per  eliminar la presència de la mascareta a les aules, caldrà esperar que les dades siguen encara millors». I ha confirmat que el pla del govern espanyol contempla que la tornada a l'escola es faça encara amb aquesta protecció i amb un protocol de ventilació i purificació d'aire com el que s'ha desenvolupat aquest curs al País Valencià, la qual cosa «confirma el treball de la Generalitat».

Sobre la possibilitat de vacunar els xiquets, el titular d'Educació ha apuntat que aquest és «un debat sanitari i científic» en el qual encara no hi ha conclusions definitives.

«Nosaltres sempre hem dit que volem la màxima protecció possible», ha insistit. «Som el territori que més vacunes ha administrat als professors i a la resta del personal dels centres en relació al nombre d'alumnes. Això no ha passat en altres llocs, som part de la solució», ha defensat.

Per això, ha tornat a agrair el «gran treball» de la comunitat educativa. «Al principi, quasi ningú pensava que les aules podrien estar obertes, però les mesures han funcionat i el nostre agraïment és enorme», ha asseverat.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací