Accions en suport a les tres treballadores en abús de temporalitat que estan en vaga de fam

Aquesta setmana s'han convocat concentracions diàries a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant

per NLV

Societat

Accions en suport a les tres treballadores en abús de temporalitat que estan en vaga de fam
Accions en suport a les tres treballadores en abús de temporalitat que estan en vaga de fam

Aquesta setmana s'han convocat accions diàries en suport a les tres treballadores en abús de temporalitat i frau de llei a les administracions públiques que estan en vaga de fam: M. Jesús (des del 6 d'abril), Irune (des del 17 d'abril) i Koro (des del 10 d'abril).

Durant els matins, de 9h a 14h, s'han convocat concentracions amb la presència de M. Jesús, i durant les vesprades, de 17h a 21h, seguides de protesta. En les accions participen treballadors en frau de llei de diversos col·lectius: l'Ajuntament d'Alacant, la Universitat d'Alacant, Ajuntament d'Elx, la Direcció General de Salut Pública de Conselleria de Sanitat, Ports de l'Estat, Educació especial, IVASS, Bombers Forestals, L'Institut de Cultura, etc.

Abús de temporalitat i frau de llei

Les administracions públiques (AP) durant anys han utilitzat contractacions successives temporals per dur a terme tasques que en realitat eren estructurals generant un problema per a les mateixes AP i per als empleats públics. A més, han efectuat contractacions especialment longeves sense proveir legalment les places afectades. Tot això suposa un abús de la temporalitat per part de les AP que infringeix el que disposa la Directiva 1999/70 CE, d'obligat acompliment per a l'estat espanyol des del 2001.

Si bé l'Estat va traslladar aquesta directiva al sector privat, no ho va fer al sector públic. Ara hi ha afectades centenars de milers de persones pertanyents a totes les AP estatals, autonòmiques i locals. 

Els empleats públics en aquesta situació fa temps que protesten i reclamen la conversió en fixa de la relació laboral, com a única sanció possible a l'abús de temporalitat que pateixen per part de l'Administració, tal com imposa la doctrina judicial del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE).

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací