Federacions esportives de muntanya i la Generalitat creen una taula de diàleg sobre activitats i espais naturals

El treball conjunt ha d'assegurar l'activitat esportiva i la conservació de l'espai natural, d'acord amb les exigències europees de la Directiva d'Hàbitats

per NLV

Territori

Federacions esportives de muntanya i la Generalitat creen una taula de diàleg sobre activitats i espais naturals
Federacions esportives de muntanya i la Generalitat creen una taula de diàleg sobre activitats i espais naturals

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, juntament amb la d'Educació, Cultura i Esport ha acordat aquest dimarts amb les federacions esportives de muntanya i escalada, orientació, ciclisme, motociclisme, espeleologia i triatló crear una taula conjunta de treball que assegure l'activitat esportiva i la conservació de l'espai natural, d'acord amb les exigències europees de la Directiva d'Hàbitats.

El director general de Medi natural, Benjamí Pérez, ha aprofitat la trobada per a traslladar un missatge clar sobre l'esborrany del decret de Zones d'Especial Conservació (ZEC), actualment en fase d'exposició pública: «En cap cas prohibeix l'activitat amb caràcter general ni introdueix criteris diferents als de la doctrina actual de regulació». Ha ratificat que en qualsevol cas es tractarà de limitacions puntuals, temporals, consensuades i ajustades a un lloc i causa concreta i justificada.

Per la seua banda, el director general d'Esport, Josep Miquel Moya, ha assegurat que «la col·laboració amb les diferents federacions implicades és absoluta i des de la Conselleria que dirigeix Vicent Marzà estem per a demostrar que és perfectament compatible l'ús esportiu dels espais mediambientals amb la protecció d'aquests».

Pérez i Moya han reconegut el paper de les federacions com a «agents col·laboradors del Medi natural» i en aquest sentit han animat a utilitzar la taula de treball com un lloc per a compartir esforços i dissenyar estratègies destinades a harmonitzar i preservar la pràctica esportiva en aquesta mena d'espais.

La Conselleria de Transició Ecològica ha plantejat definir circuits preavaluats en el medi natural que permeten agilitar i assegurar, dins d'aquests termes, l'autorització positiva.

Una proposta que segueix la de les sendes catalogades per circular amb bici dins dels Parcs Naturals, en la qual ja està treballant la Conselleria que dirigeix Mireia Mollà.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací