La Plaça del Llibre se celebra per primera vegada a Gandia amb més de 40 activitats sobre literatura en valencià

L'esdeveniment tindrà lloc a la plaça Rei Jaume I del 27 al 30 de maig

per EP / NLV

Cultura, InfoLlibres

La Plaça del Llibre se celebrarà per primera a Gandia amb més de 40 activitats sobre literatura en valencià
La Plaça del Llibre se celebrarà per primera a Gandia amb més de 40 activitats sobre literatura en valencià

La Plaça del Llibre se celebrarà per primera vegada a Gandia (la Safor) del 27 al 30 de maig, amb una oferta que inclou més de 40 activitats relacionades amb la literatura en valencià.

Més de 15 editorials i 3 llibreries de la localitat —Ambra Llibres, Llibreria Ferrer i Gavina Llibres— participen en aquest fòrum, que convidarà el públic a gaudir de presentacions, contacontes i tertúlies literàries en la plaça Rei Jaume I de la capital de la Safor. A més, la iniciativa compta amb una llibreria virtual «per a assegurar l'accés de tot el món».

La Plaça del Llibre a Gandia arriba després que aquesta cita s'haja «establit amb els anys com un dels esdeveniments principals de la literatura en valencià» i s'haja celebrat a Castelló de la Plana, València i Alacant,

En la presentació han estat presents el president de la Fundació FULL, Jesús Figuerola; Rosa Codoñer, cap de servici del Llibre i Biblioteques de la Direcció general de Cultura i Patrimoni; José Manuel Prieto, regidor de l'Institut Municipal d'Arxius i Biblioteques (IMAB), i la presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) al País Valencià, Teresa Pascual.

En aquesta agenda cultural figuren propostes per als xiquets, com ara tallers i sessions de contacontes. També hi ha programades presentacions i tertúlies destinades al públic juvenil. Per a adults, hi destaquen les presentacions d'autors com araJordi Colonques o Ferran Garcia-Oliver; un club de lectura sobre L'infinit dins d'un jonc, d'Irene Vallejo; un showcooking, o un homenatge a Llorenç Giménez.

Jesús Figuerola ha subratllat que «l'objectiu és vertebrar el territori valencià mitjançant la producció editorial i literària». En aquest senti ha assenyalat que «les trobades que integren la Plaça del Llibre no constitueixen cites aïllades i independents, sinó que formen part d'un mateix univers cultural, d'una mateixa indústria de la paraula escrita».

Per la seua banda, José Manuel Prieto ha incidit que la celebració del festival a Gandia suposa la consolidació d'aquesta municipi com a punt de referència del mercat editorial i de la lectura en valencià. «Ja hem tornat a la presencialitat i, a pesar que l'any passat no va poder ser, enguany celebrarem la Plaça ajustant-nos a les mesures necessàries per garantir una cultura segura», ha afirmat l'edil, qui també ha posat èmfasi en la importància que la programació tinga lloc davant de la Biblioteca Central de la ciutat.

 

«Capital literària»

També Teresa Pascual ha remarcat que, amb aquesta activitat, Gandia es posa al nivell de Castelló de la Plana, Alacant i València com a «capital literària». «Estic molt contenta que el meu primer acte com a presidenta de l'AELC al País Valencià siga aquesta presentació», ha assegurat.

Finalment, Rosa Codoñer, ha explicat que aquesta activitat s'emmarca en el Pla Valencià del Foment del Llibre i la Lectura i ha celebrat que siga una iniciativa que «s'expandeix cada vegada més».

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací