Descobrir València amb la mirada de García Berlanga

Una ruta guiada recorrerà els punts de la ciutat que van inspirar la filmografia del director de cinema valencià

per NLV

Cultura

L'Ajuntament de València convida a la ciutadania a descobrir la ciutat amb la mirada del cineasta García Berlanga
L'Ajuntament de València convida a la ciutadania a descobrir la ciutat amb la mirada del cineasta García Berlanga

La vicealcaldessa Sandra Gómez i el regidor de Turisme i Internacionalització, Emiliano García, han presentat aquesta setmana la ruta guiada  «València i el cinema de Berlanga». Un recorregut pels punts de la ciutat que van inspirar la seua filmografia. La iniciativa s'emmarca en el programa cultural vinculat a la celebració de l'«Any García Berlanga», que culminarà amb la gala dels Premis Goya 2022, que se celebrarà a València amb la col·laboració de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques espanyola.

«València està bolcada en la commemoració del centenari del naixement del director de cinema Luis García Berlanga, i l'objectiu d'aquesta i altres iniciatives ja anunciades és retre homenatge al cineasta valencià i Fill Predilecte de la ciutat, a més de reivindicar el seu llegat», ha destacat Gómez.

«Amb aquesta ruta –ha aclarit- posarem en valor els diferents espais que van inspirar al nostre realitzador més universal per al rodatge de les seues pel·lícules, coneixerem millor la seua obra a través de València, i l'aproximarem a tots els segments de la població».

Per la seua banda, García ha ressaltat que «Berlanga ha contribuït a projectar la imatge de València com a ciutat de cinema i com a plató de rodatges», ha agraït el treball dut a terme per les guies turístiques que faran cada dissabte aquest recorregut, prèvia sol·licitud a la web de Visit València i fins que s'esgote la demanda».

Finalment, Gómez ha explicat que s'ha reunit amb la Coordinadora de Societats Musicals de València per promoure una possible col·laboració sobre aquest tema «perquè el director de Bienvenido Mister Marshall! també va exportar en les seues creacions les festes i les tradicions populars valencianes».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací