Compromís demana al govern espanyol que reenfoque les polítiques migratòries i que garantisca la mobilitat sense cedir més fons públics al Marroc

per NLV

Política

La diputada i portaveu de Drets Humans de Compromís a les Corts, Cristina Rodríguez
La diputada i portaveu de Drets Humans de Compromís a les Corts, Cristina Rodríguez

La diputada i portaveu de Drets Humans de Compromís a les Corts, Cristina Rodríguez, ha demanat hui al govern espanyol un «reenfocament en les polítiques migratòries que garantisquen el dret a la mobilitat humana», seguint l'exemple del Consell del Botànic.

Davant la situació viscuda en els últims dies en el pas del Marroc a l'Estat per la frontera sud de Ceuta, Rodríguez ha demanat a l'executiu de Pedro Sánchez que no cedisca al xantatge del rei Mohamed VI i paralitze l'enviament al Marroc de més fons públics «disfressats d'ajuda a la cooperació i el desenvolupament que tenen com a objectiu militaritzar més les fronteres i reprimir a les persones en trànsit». 

«Com en les pel·lícules de pirates, si un cedeix al xantatge, el segrestador sempre guanya i en el futur demanarà més», ha advertit Rodríguez. I és que, tal com assenyala la dirigent de Compromís, «és mentida que hi haja una allau d'emigrants, perquè no es tracta d'una crisi puntual, sinó d'una crisi vital contínua de drets i de necessitats bàsiques per a milions de persones que viuen als països empobrits». 

«El govern espanyol no pot continuar subcontractant al Marroc el fre a la migració perquè a més de cruel i inhumà, cada any queda demostrat que l'estratègia de l'Europa fortalesa és inútil», ha assenyalat la portaveu de Drets Humans de Compromís. També ha subratllat que «cal exigir al govern marroquí que cesse la repressió al poble sahrauí i que complisca amb les resolucions de l'ONU i la legislació internacional vigent al Sàhara Occidental». 

Per això, Compromís insta el govern espanyol a posar en marxa «tots els mecanismes de diàleg i gestió necessaris» per abordar les polítiques migratòries amb enfocament de Drets Humans. «Així és com està treballant el Consell del Botànic, a través de l'Estratègia Valenciana de Migracions impulsada per la vicepresidenta Mónica Oltra, que és un exemple que la gestió de la mobilitat humana pot i deu fer-se d'una altra manera. Des de Compromís i el País Valencià convidem el Govern de Madrid a treballar en aquesta línia», ha conclòs Cristina Rodríguez. 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací