Un valencianisme a l’ofensiva

per Jordi Pla, Maria Fajardo, Pau Canet, Joan Company

Tribuna

Un valencianisme a l’ofensiva
Un valencianisme a l’ofensiva

La corrupció generalitzada, les retallades en els serveis públics, els atacs a la nostra llengua, la dignitat de Guillem Agulló, la defensa de la llibertat per al País Valencià i la Primavera Valenciana foren algunes de les causes que ens feren començar a formar part del moviment valencianista als nostres pobles i ciutats. Un moviment valencianista que representava la lluita insubornable contra l’stablishment, la màxima defensa de les persones i la reivindicació de tota la llibertat per al País Valencià.

El valencianisme polític ha estat un element essencial per superar l’etapa negra de governs corruptes al nostre país. Un treball fet poble a poble per dignificar el País Valencià. Un treball com el que tanta i tanta gent va fer als nostres pobles i ciutats, des de l’àmbit municipal, per arribar on hui som.

Amb els temps actuals, i amb una nova onada de descrèdit al voltant de la política, el valencianisme polític ha de ser sinònim de garantia de drets i de regeneració democràtica. No podem ser una opció més. Hem de continuar demostrant amb fets que la nostra forma d’actuar és diferent i que la nostra contribució és fonamental per a transformar la societat en favor de les persones i del país.

La ciutadania ens ha d’identificar com aquell moviment que creixia al caliu de les reivindicacions socials i nacionals valencianes. Al caliu de les mobilitzacions contra les retallades, en la marea blanca, verda o taronja en favor de la sanitat, l’educació i els serveis socials. Al voltant de la Primavera Valenciana als instituts i les universitats. Al caliu dels carrers dels nostres municipis. Hem de destil·lar, i ara més que mai, honradesa i confiança amb la gent del carrer que ens identificava com a persones iguals. Hem de ser, més que mai, el projecte de les batalles quotidianes. El projecte del carrer: de la gent normal.

Per això, és fonamental millorar el nostre instrument per fer valencianisme: el BLOC. La participació de la militància és clau per arribar a tots els indrets del país. En aquest aspecte, la nostra organització té deures pendents. És ara, quan estem governant la Generalitat i tenim més recursos que mai, que hem de fer una implantació real al llarg i ample del País Valencià. Implicar la militància en la presa de decisions. Comptar amb les bases per fer juntes el viatge cap a la reconstrucció postcovid del nostre país. La militància mereix una direcció nacional que l’escolte, l’acompanye i li done recursos per fer del seu col·lectiu local i comarcal l’espai per capil·laritzar amb la societat i fer créixer el nostre projecte. Mereix una direcció nacional que, en definitiva, no els abandone. Que vaja fins als nostres municipis a visitar els seus col·lectius locals i conéixer la seua realitat, que els ajude amb els seus problemes.

Per una vertadera política de baix cap a dalt amb les sectorials com un instrument irrenunciable per fer realitat els somnis i els anhels dels col·lectius. Idees i propostes des dels barris fins a les institucions. Una reciprocitat completa amb la societat per estar al servei d’aquells que ens situen a l’Administració. Juntes amb els moviments cívics per donar passos ferms i decidits. Reconnectant sí o sí els quadres del BLOC i Compromís amb la militància de base.

Sense militància de base no hi ha moviment valencianista. No ho oblidem: sense presència i força a tots els ajuntaments mai tindrem una Presidència de la Generalitat valencianista.

En definitiva, el repte del proper Congrés Nacional del BLOC és rellançar el nostre projecte polític per afrontar allò que el país necessita. Reforçar-nos situant el municipalisme i els nostres col·lectius locals com a pal de paller del valencianisme. Regenerar-nos de manera democràtica per fer de la política de baix cap a dalt la forma de treballar al BLOC. Situant les sectorials en el centre de la dinamització política de la nostra organització i sent radicalment demòcrates sense imposicions ni decisions preses en despatxos bunqueritzats lluny dels carrers. Construir un BLOC amb Coratge! Un valencianisme a l’ofensiva que arribe a tot el País Valencià!

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací