Es publiquen les bases de les ajudes al lloguer amb una dotació de 21,4 MEUR

Enguany les sol·licituds es presentaran de manera telemàtica a causa de la COVID-19

per NLV

Societat

Es publiquen les bases de les ajudes al lloguer amb una dotació de 21,4 MEUR
Es publiquen les bases de les ajudes al lloguer amb una dotació de 21,4 MEUR

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat les bases reguladores per sol·licitar les ajudes corresponents al Programa d'Ajudes al Lloguer d'Habitatge i el Programa d'Ajudes al Lloguer per a Joves. En ambdues, l'habitatge llogat haurà de ser la residència habitual i permanent de la persona arrendatària durant tot el període per al qual es demana la subvenció.

Una de les principals novetats de l'actual convocatòria és l'augment dels límits de les rendes mensuals de lloguer que poden ser subvencionables a la majoria dels municipis del País Valencià. Més de 100 municipis es veuran beneficiats. En concret, a València s'ha augmentat a 770 euros, i a Castelló de la Plana i Alacant, a 680 euros.

Així mateix, es facilitarà la tramitació d'aquestes ajudes a través de la col·laboració d'ajuntaments i mancomunitats de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, juntament amb els pobles que integren la Xarxa Xaloc, que també hi col·laboraran.

La directora general d'Emergència Residencial i Funció Social de l'Habitatge, Pura Peris, ha afirmat que enguany les sol·licituds es presentaran exclusivament de manera telemàtica. «Volem garantir la salut de les persones i per a això estem posant tots els mitjans necessaris», ha subratllat Peris.

Per al desenvolupament del Programa Jove de Lloguer, Peris ha destacat que «a més, es comptarà amb la col·laboració dels punts d'atenció de la Xarxa Jove». L'objectiu és donar la major difusió possible d'aquestes ajudes per a possibilitar l'accés dels joves a l'habitatge i contribuir així a la seua emancipació.

Per la seua part, el vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha subratllat que aquesta convocatòria exclusiva «sorgeix del compromís d'aquesta Vicepresidència amb el Consell Valencià de la Joventut d'articular una resposta immediata a l'extrema situació residencial que pateix la joventut».

En aquesta edició, s'hi destinarà un total de 21.436.000 euros. D'aquests, 14.282.840 corresponen al Programa d'Ajudes al Lloguer d'Habitatge i 7.153.160 euros al Programa d'Ajudes al Lloguer per a Joves.

Els requisits es poden consultar ací.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací