Puig anuncia la data en què començarà la vacunació de les persones de 40 i 30 anys

per EP / NLV

Societat

Ximo Puig anuncia la data per a començar a vacunar a les persones de 40 i 30 anys
Ximo Puig anuncia la data per a començar a vacunar a les persones de 40 i 30 anys | Carme Ripolles

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la vacunació de majors de 30 anys al País Valencià començarà el mes de juliol i ha assenyalat que el procés de vacunació «no s'interromprà ni al juliol ni a l'agost». Ho ha assegurat en la seua resposta a la síndica del PP, Eva Ortiz, durant la sessió de control a les Corts.

Puig ha recordat que ja ha finalitzat la vacunació de totes les persones majors de 80 anys, que el 65% del grup de 70 anys també té la pauta completa i que la setmana que ve s'acabarà d'administrar almenys la primera dosi a tots els majors de 60 anys. A més, aquesta setmana ha començat la dels de 50 anys, que acabarà el 15 de juny, i, 2 dies després, s'iniciarà la dels 40 anys.

«Ha sigut un any terrible, el més dur de les nostres vides, però ara, gràcies a l'esforç col·lectiu de tota la societat, ja estem en una obertura progressiva i no hi haurà marxa arrere en la vacunació», ha garantit.

En aquest sentit, ha defensat l'estratègia duta a terme pel Consell contra la pandèmia: prevenció mitjançant mesures de restricció, seguiment dels casos pels rastrejadors i la vacunació, que ja ha aconseguit «una velocitat de creuer que permetrà assegurar la protecció de la població en els pròxims mesos».

Sobre aquest tema, ha destacat que «l'ofensiva» contra el coronavirus ha permès que el País Valencià siga «el territori espanyol i europeu amb menys Incidència Acumulada amb 29,3 casos per cada 100.000 habitants».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací