Pepe Álvarez, reelegit secretari general d'UGT en el congrés celebrat a València

El líder sindical insisteix a reclamar al govern de Sánchez que derogue la reforma laboral del PP

per NLV

Societat

El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez  |  Rober Solsona  |  EP
El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez | Rober Solsona | EP

Pepe Álvarez ha estat reelegit aquest dijous secretari general d'UGT amb el 85,83% dels vots del 43é congrés que el sindicat ha celebrat a València. Continuarà fins al 2025 al càrrec que ocupa des del 2016, i liderarà una executiva de 16 membres.

Durant el seu discurs de clausura del congrés, Álvarez ha afirmat que el govern de coalició actual «és el millor que podem tindre els treballadors sense cap mena de dubte», però «nosaltres volem que, a més, faça la millor política possible per als treballadors i per això insistirem una i mil vegades que volem la derogació de la reforma laboral» del PP. A primera fila hi havia la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero i també el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El secretari general d'UGT ha assegurat que si s'haguera derogat ja la reforma laboral «hui tindríem la CEOE mansa i negociant». «Cal traure'ls tota esperança que si no es posen d'acord amb nosaltres no hi haurà canvis, perquè han d'haver-hi canvis, i si són d'acord a la patronal, perfecte, però si no també se n'han de fer». 

Álvarez també ha advertit que ara com ara «no hi ha acord de pensions», però la UGT vol «posar l'accelerador» per tancar-lo. «Hem d'arribar a acords perquè els pensionistes actuals i els del futur necessitem esvair dubtes».

També ha demanat a la ministra d'Hisenda que augmente el Salari Mínim Interprofessional (SMI) perquè ara «no hi ha cap país de la UE que no l'haja augmentat tret d'Espanya». «Això ho hem d'abordar, perquè generarà riquesa», ha sentenciat. 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací