Solano & Tur fan un ball prehistòric en el nou capítol del seu podcast

A més, l'actor i el periodista plantegen «la utopia final: els valencians dominem el món i imposem la nostra llengua i cultura a la resta»

per NLV

Societat

Solano & Tur fan un ball prehistòric en el nou capítol del seu podcast
Solano & Tur fan un ball prehistòric en el nou capítol del seu podcast

L’actor i dramaturg Ximo Solano i el periodista i escriptor Joan Tur han titulat «La utopia (quan fem una subhasta i ballem a  la manera prehistòrica)» el capítol d'aquest dijous del seu programa d’improvisació en valencià. Un nou capítol que es publicarà a les 21 hores en les plataformes habituals.

Comencen el programa parlant dels balls prehistòrics i es pregunten: «Què va ser abans, el ritme o la música?». Per això parlen de la història del descobriment del ritme i del descobriment que Solano i Toni Cantó van fer una pel·lícula junts.

I van una mica més lluny quan plategen la utopia final: «els valencians som els dominadors del món i imposem la nostra llengua i cultura a la resta». Com seria? Escolta i ho sabràs, «perquè Hollywood s’ha traslladat de Los Angeles al País Valencià». Per exemple, «Nicole Kidman usaria expressions o paraules valencianes mentre parla anglès». «Imagineu unir cassalla i pistoles a Texas», diuen.

Continuen rebent informació sobre «el procés de ‘casamenter’ de Joan per tal d’unir a Ximo i Isabel Bonig». També ix el debat sobre «la necessitat de treure certes imatges violentes en els mitjans de comunicació i els codis deontològics». Ximo es mostra «escèptic amb el món» perquè «la utopia ha esdevingut una distòpia».

A l’Edat Mitjana, assenyalen, «el cinema estava dins de les esglésies i no vivien tan malament com ens pensàvem». Per cert, «a la Bretanya no diferencien entre blau i verd», han esbrinat. 

També comenten que «Fellini tenia personatges que no parlaven res perquè podia fer el que volia, com Billy Wilder». I així entren en una secció de cinema sense esperar-ho i coneixem algunes anècdotes amb grans directors i grans actors com Marlon Brando o Spencer Tracy «que feien el que volien i com volien».

Després van «de l’expressionisme a l’hiperrealisme en el cinema» i s’atreveixen amb tot des d’una «profunda superficialitat». I a la fi, que ja  ho havien anunciat en els últims dos programes, fan una subhasta i posen un valor al capítol pilot que encara no s’ha emès de Solano i Tur «atenent a criteris objectius o no».

Abans d’acabar es pregunten «què passa amb el deliri col·lectiu», tot i que saben que la qüestió dona per a molt més i no poden desenvolupar-la.

I al final ballen com dos éssers prehistòrics.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací