El jutjat obre judici oral contra Rubio, Rus i 24 acusats més pels «zombies» en Imelsa i CIEGSA

per EP / NLV

Societat, Política

Alfonso Rus en una compareixença a les Corts  | EP
Alfonso Rus en una compareixença a les Corts | EP

El Jutjat d'Instrucció número 18 de València ha obert judici oral contra l'expresident de la Diputació i del PP de la província de València Alfonso Rus, el exsubdelegat del govern espanyol a València i exdiputat Rafael Rubio, i altres 24 persones més pels «zombies» en Imelsa i Ciegsa.

Es tracta de les peces B i F de el conegut com a cas Imelsa, en què s'ha investigat contractacions presumptament irregulars a les empreses públiques Imelsa i Ciegsa. Altres dels processats són l'exsecretari autonòmic d'Educació Màxim Caturla i l'exdiputat del PP Salvador Enguix.

La instructora ha obert judici oral per delictes de pertinença a organització criminal i delictes continuats de malversació, prevaricació administrativa i falsedat en document oficial comesos per funcionaris públics.

Ha assenyalat com a òrgan per a l'enjudiciament de la causa l'Audiència de València i ha requerit als acusats perquè presenten fiances que sumen en el seu conjunt més de 3,8 milions d'euros per fer front a les possibles responsabilitats civils.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací