El Parlament Europeu reclama «més vies legals» d'entrada per als migrants que vulguen treballar a la UE

La cambra defensa que ajudaria a reduir els fluxos irregulars, els contrabandistes i els traficants

per ACN / NLV

Societat, Política

El Parlament Europeu reclama «més vies legals» d'entrada per als migrants que vulguin treballar a la UE
El Parlament Europeu reclama «més vies legals» d'entrada per als migrants que vulguin treballar a la UE

El Parlament Europeu reclama «més vies legals» d'entrada per als migrants que vulguen treballar a la Unió Europea. En un informe aprovat aquest dijous amb 495 vots a favor, 163 en contra i 32 abstencions, la cambra subratlla que la migració legal gairebé no forma part de la política migratòria de la UE des del 2015 i destaca que el nou Pacte sobre Migració i Asil no inclou cap proposta específica en aquest àmbit.

Segons l'Eurocambra, un marc de la UE per a la migració legal permetria una migració «més ordenada», atrauria treballadors necessaris, reduiria els contrabandistes i els traficants i facilitaria la integració.

A més, també es destaca la necessitat d'atendre l'escassetat del mercat laboral europeu i l'envelliment de la població. «La política nacional i de la UE sobre migració legal s'hauria de centrar en la resposta a l'escassetat de mercat laboral i d'habilitats», apunten els eurodiputats, que assenyalen l'envelliment de la població. En aquest sentit, exigeixen que es revise i s'amplie la legislació vigent, ja que, segons apunten, actualment cobreix majoritàriament treballadors «altament qualificats» o «ben remunerats» i corporacions multinacionals.

Així doncs, per tal de saldar aquestes problemàtiques, els eurodiputats proposen desenvolupar una plataforma a nivell de la UE que cobrisca tots els sectors i nivells d'ocupació i que servisca per a fer coincidir possibles empleats amb empresaris de la UE i administracions nacionals.

L'informe també recomana facilitar i agilitzar l'avaluació i el reconeixement de diplomes, certificats i altres qualificacions professionals. Això reforçaria la mobilitat dins de la UE.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací