Els centres de recerca valencians desenvolupen quasi 300 investigacions sobre el SARS-CoV2

La majoria són estudis promoguts per professionals de la Sanitat i, en menor mesura, del món acadèmic, fundacions o associacions, laboratoris i l'OMS

per NLV

Societat

Els centres de recerca valencians desenvolupen quasi 300 investigacions sobre el SARS-CoV2
Els centres de recerca valencians desenvolupen quasi 300 investigacions sobre el SARS-CoV2

Les set fundacions d'investigació adscrites o vinculades a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública tenen en marxa, o han conclòs, 283 projectes i investigacions clíniques relacionades amb el coronavirus. Cada 20 de maig es commemora el Dia Internacional de l'Assaig Clínic amb l'objectiu de donar a conéixer a la ciutadania en què consisteix la labor de la investigació per aconseguir una vacuna o un medicament per a una malaltia concreta.

En concret, el 72% són projectes que plantegen de manera detallada possibles solucions a un aspecte específic de la pandèmia per SARS-CoV2, però també hi ha investigacions (assajos clínics i estudis observacionals) dissenyats per a valorar en persones l'eficàcia i seguretat de tractaments, tècniques diagnòstiques i terapèutiques o l'eficàcia de les vacunes.

Les investigacions sobre SARS-CoV2 desenvolupades al País Valencià tracten sobre vies de transmissió i mesures per a previndre la infecció i diagnosticar-la de manera primerenca, models predictius per a anticipar la seua evolució, tractaments i recomanacions terapèutiques, interrelació amb altres patologies o possibles seqüeles.

També s'aborda el paper de les TIC davant la COVID-19, així com qüestions relatives a la reproducció, l'embaràs, la lactància i la infància. Les conseqüències de la pandèmia en la salut mental i en grups especialment fràgils (població anciana, per exemple) són, així mateix, objecte d'anàlisi.

En la majoria dels casos són estudis promoguts per professionals de la Sanitat i, en menor mesura, del món acadèmic (universitats valencianes, però també d'altres autonomies i països), fundacions o associacions relacionades amb la salut, laboratoris i l'Organització Mundial de la Salut.

Aquest personal investigador, en paraules de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, «s'ha bolcat per a tractar d'aportar solucions i millores en tots els àmbits: des de la prevenció i el diagnòstic de la infecció fins al tractament o pronòstic, i sempre amb l'objectiu de traslladar els avanços del laboratori al llit del pacient».

En concret, les investigacions sobre SARS-CoV2 que estan en marxa en el País Valencià les promouen o compten amb participació de personal de l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe (IIS La Fe), l'Institut d'Investigació de l'Hospital Clínic de València (Incliva), la Fundació per a la Gestió de l'Institut d'Investigació Sanitària i Biomèdica d'Alacant (Isabial), la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (Fisabio), la Fundació d'Investigació de l'Hospital General Universitari de València (FIHGUV), la Fundació de l'Hospital Provincial de Castelló i el Centre d'Investigació Príncep Felip (CIPF).

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací