L'Eurocambra reclama reconèixer «l'ecocidi» com a delicte internacional

Els eurodiputats demanen «investigar amb eficàcia» els atacs a activistes mediambientals

per ACN / NLV

Política

L'Eurocambra reclama reconèixer 'l'ecocidi' com a delicte internacional
L'Eurocambra reclama reconèixer 'l'ecocidi' com a delicte internacional

L'Eurocambra ha donat llum verda aquest dijous a un informe que reclama augmentar la protecció als activistes mediambientals i el reconeixement de «l'ecocidi» com un delicte a l'Estatut de Roma. Aprovat per 518 vots a favor, 97 en contra i 77 abstencions, els eurodiputats han donat suport a reforçar la legislació europea sobre la responsabilitat mediambiental de les empreses per previndre els danys en l'entorn. Entre d'altres, l'informe aposta per revisar i transformar la directiva de responsabilitat mediambiental en un reglament per a la seua aplicació directa i actualitzar la directiva de Delictes Mediambientals per incloure-hi nous delictes. 

El text aprovat per l'Eurocambra també lamenta la baixa detecció, investigació i condemna dels delictes mediambientals i condemna «qualsevol forma de violència» contra activistes mediambientals. En aquest sentit, també reclama als estats que «investiguen amb eficàcia aquests actes i els perseguisquen judicialment». 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací