La mestra i la directora del col·legi d'Alacant denunciades reben el suport de l'STEPV i l'ADIP-PV

Les docents compten amb els serveis de l'Advocacia de la Generalitat i Educació defensa «la professionalitat del professorat»

per NLV / EP

Llengua

La mestra i la directora del col·legi d'Alacant denunciades reben el suport de l'STEPV i l'ADIP-PV
La mestra i la directora del col·legi d'Alacant denunciades reben el suport de l'STEPV i l'ADIP-PV

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià - Intersindical Valenciana (STEPV) i l'Associació de Directores i Directors d'Infantil i Primària del País Valencià (ADIP-PV) han mostrat el seu suport a la directora i la mestra del CEIP Mediterrani d'Alacant que han hagut de declarar davant del jutge arran de la denúncia presentada per un pare per haver rebut una circular en la qual, per error, hi havia una part sense traduir en la versió escrita en castellà. Aquests col·lectius emmarquen aquest fet en una «campanya d'assetjament llançada per una minoria contra els professionals de l'educació pública».

En un primer moment, el progenitor va interposar una denúncia per «discriminació lingüística» davant de Fiscalia, que va ser arxivada. Després de l'arxiu del ministeri públic, el pare va traslladar l'assumpte a un Jutjat Penal, que ha pres declaració a les dues docents.

Les mestres compten amb la defensa dels serveis de l'Advocacia de la Generalitat. Des de la Conselleria d'Educació recalquen que la Fiscalia ja va arxivar la denúncia en el seu moment i subratllen que des del govern valencià «sempre es defensarà la professionalitat del professorat davant denúncies i pressions que res tenen a veure amb l'exemplar tasca pedagògica que duen a terme en les seues comunitats educatives».

Per la seua banda, l'STEPV ha manifestat la seua «total i incondicional suport a la directora, la mestra, la inspectora, la plantilla i la comunitat educativa del CEIP Mediterrani d'Alacant davant la denúncia d'un pare, que és dirigent d'un partit d'extrema dreta, per haver distribuït una circular en valencià».

Per això, valora la reacció de la comunitat educativa del centre, ja que hi ha famílies que estan recollint signatures a favor de les professores, i del professorat valencià, la Conselleria d'Educació «i de nombroses entitats i institucions valencianes en suport de les persones denunciades», alhora que expressa «preocupació per aquest atac a la plantilla de centre, que s'emmarca en una campanya d'assetjament llançada per una minoria, poc representativa de la societat valenciana, contrària a les llibertats i la democràcia, així com la llengua i cultura valencianes i la normalització lingüística del País Valencià».

En aquest context, l'STEPV considera «necessària una aposta clara, decidida i valenta del conjunt de les entitats i institucions valencianes en defensa de la convivència i de la igualtat lingüística que es veuen amenaçades per actuacions d'odi com aquesta». El sindicat planteja la necessitat d'un Pacte Valencià per la Igualtat Lingüística que «servisca per establir els objectius i les actuacions necessàries per avançar en el procés de recuperació i normalització lingüística».

Finalment, recorda a tot el professorat i a tots els centres que està «a la seua disposició davant qualsevol nou atac», i anima el conjunt de la comunitat educativa valenciana a mostrar el seu suport a el centre «assetjat» i «a actuar amb fermesa en la defensa dels valors democràtics, de l'escola pública i del valencià».

L'ADIP-PV ha fet públic un comunicat en el qual mostra el seu «total i absolut suport a les actuacions de l'escola, de la seua directora i de l'equip docent».

En la mateixa línia, rebutja la «injusta» denúncia presentada contra les dues mestres. Un fet que atribueixen a un «intent de desprestigiar l'escola pública per part d'un sector minoritari, assetjant als professionals, atacant als centres educatius i menyspreant les relacions de col·laboració i confiança amb les famílies».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací