Compromís i CHA demanen respecte pel patrimoni natural en una marxa de la Plataforma a favor dels Paisatges de Terol

Mulet: «Apostem per les renovables, però rebutgem la bombolla. Cal una moratòria urgent i diàleg amb el territori»

per NLV

Territori, Política

Compromís i CHA demanen respecte pel patrimoni natural en una marxa de la Plataforma a favor dels Paisatges de Terol
Compromís i CHA demanen respecte pel patrimoni natural en una marxa de la Plataforma a favor dels Paisatges de Terol

Una delegació de Compromís amb el senador de Compromís, Carles Mulet i el portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló i diputat de Sostenibilitat en el govern provincial, Ignasi Garcia, ha participat aquest dissabte en la marxa  a peu organitzada per la Plataforma a favor dels Paisatges de Terol amb l'objectiu de sensibilitzar la població de la importància de respectar el nostre paisatge.

Els caminants han eixit de Linares de Mora (Gúdar-Javalambre) i han recorregut les àrees afectades per la central eòlica «Vacada IV» i les centrals fotovoltaiques «Masia I» i «Masia II», pertanyents al projecte «Clúster Maestrazgo» promogut a la serra de Gúdar.

Carles Mulet ha donat suport a les zones rurals i les energies netes com a estratègia contra el canvi climàtic, però ha rebutjat «els processos de bombolla i especulatius que s'estan donant com a conseqüència d'una mala planificació que pot acabar comportant afeccions greus a el territori». Per aquest motiu, ha demanat «una moratòria d'aquestes infraestructures i diàleg amb els territoris per veure com, quan i on s'ubiquen aquests generadors amb criteris molt estudiats i de consens amb els municipis per evitar afeccions o danys irreparables».

Ignasi García ha fet seua la consigna «renovables sí, però no així». En aquest sentit, ha defensat el model «descentralitzat» de comunitats energètiques en xarxa que Compromís està impulsant des de la Diputació i que té per objectiu reduir la petjada de CO₂ basant-se en la premissa de la «producció solidària» que frene «l'especulació energètica» de les grans companyies i que genere, per contra, més ocupació verda sostenible i «arrelada al territori». La delegació de càrrecs institucionals ha mostrat el suport i solidaritat a la gent de Terol i de la Chunta.

El secretari territorial de Chunta Aragonesista a Terol, José Manuel Salvador, ha destacat:  «Compromís i Chunta donem suport a aquest acte perquè compartim les reivindicacions de la Plataforma. Hem de consensuar quin és el model de renovables que resulta més compatible amb la protecció de el patrimoni natural de la zona i amb les activitats de turisme rural que s'han consolidat els últims anys. L'expansió de les centrals renovables en aquestes serres, amb la quantitat i dimensions projectades, suposarà perdre molt més del que pretenem guanyar. Resulta incongruent fer malbé espais naturals per instal·lar energia renovable amb aquestes dimensions, lluny de centres de consum i de subestacions col·lectores d'evacuació».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací