El PSPV critica els «mantres» del PP perquè «només el 0,9% de valencians paga els impostos de Patrimoni i Successions»

Muñoz ha lamentat que la dreta «ens té acostumats a la demagògia en matèria fiscal»

per EP / NLV

Política

El portaveu d'Hisenda de el Grup Socialista a les Corts Valencianes, José Muñoz
El portaveu d'Hisenda de el Grup Socialista a les Corts Valencianes, José Muñoz

El portaveu d'Hisenda de el Grup Socialista a les Corts Valencianes, José Muñoz, ha assegurat que la realitat «desmunta els mantres econòmics del PP» perquè «només l'equivalent al 0,9 per cent dels valencians paga els impostos de Patrimoni i Successions».

Muñoz ha destacat que el model fiscal del Botànic «ha incrementat la progressivitat i ha eximit del pagament de l'impost de successions el 90% dels contribuents». «Tenim clar que el model del Consell de Ximo Puig és el de la progressivitat fiscal, davant del model impositiu de la dreta en el qual, en les reformes fiscals, sempre guanyen els mateixos: les rendes més altes», ha assenyalat.

El també secretari d'Organització del PSPV ha detallat que, al País Valencià, 22.162 persones amb un patrimoni de 67.000 milions «van ser les úniques que van pagar l'impost de Patrimoni el 2020». A més, ha explicat que, «del total de 166.493 persones que van heretar el 2020, el 87,6% no va pagar res, mentre que només el 3,8% del total dels hereus va pagar més de 5.000 euros».

Muñoz ha lamentat que la dreta «ens té acostumats a la demagògia en matèria fiscal», alhora que ha criticat que l'exministre d'Hisenda del PP Cristóbal Montoro «va pujar 35 impostos mentre parlava de reducció fiscal, que és el mateix que va fer Bush, que demanava "no more Taxes" mentre pujava la càrrega impositiva».

«La reforma fiscal del Botànic del 2017 ha tingut com a resultat que 1,5 milions de valencians paguen menys impostos», perquè és una «qüestió de redistribució de la riquesa», ha assenyalat. «No és el PSPV, sinó la Constitució, en l'article 31, la que estableix que han de pagar més els que més tenen», ha asseverat.

En aquest sentit, ha subratllat que el president dels Estats Units, Joe Biden, o fins i tot l'OCDE, «s'han manifestat a favor que els que més tenen aporten més». «Un model que contrasta amb el de la Comunitat de Madrid, la comunitat de referència per al Partit Popular, on la suposada baixada d'impostos d'Ayuso s'ha traduït en 4.000 euros menys per a les rendes altes i pràcticament cap rebaixa per a les rendes mitjanes i baixes», ha retret. «Com ja vam dir des del PSPV, la comunitat model del PP valencià és, segons l'OCDE, un paradís fiscal intern», ha afegit.

Finalment, ha considerat que «ara que la pandèmia ha demostrat l'absolut fracàs del neoliberalisme, el PP faria bé de definir a qui vol protegir amb les seues polítiques i amb les seues propostes en matèria de fiscalitat», encara que ha augurat que, «lamentablement, sembla que, com de costum, la dreta només es preocupa pels interessos dels que més tenen».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací