Es fa la primera cirurgia toràcica sense ingrés al País Valencià gràcies a un robot

per EP / NLV

Societat

Es fa la primera cirurgia toràcica sense ingrés al País Valencià gràcies a un robot
Es fa la primera cirurgia toràcica sense ingrés al País Valencià gràcies a un robot

L'Hospital General de València ha fet amb èxit la primera intervenció de cirurgia hepàtica sense ingrés al País Valencià, gràcies al robot Da Vinci, que practica una tècnica de mínima invasió que permet acurtar el temps de recuperació.

El coordinador de la Unitat de Cirurgia Hepàtica Avançada del General, José Mir Labrador, ha detallat que, fins ara, depenent del tipus de cirurgia, el pacient sempre havia d'ingressar a l'hospital com a mínim un dia o dos. 

En aquesta ocasió, s'ha extirpat un tumor hepàtic en una pacient que ja havia estat intervinguda feia uns mesos per cirurgia oberta i que va estar hospitalitzada quasi una setmana amb l'abordatge clàssic.

«Després de l'operació, hem traslladat la pacient a una nova sala de pernoctació que vam preparar fa uns mesos, i d'ací, en menys de 24 hores, podrà tornar a casa, sense haver ingressat a l'hospital», ha destacat Mir.

D'ara endavant, el General durà a terme més operacions d'aquest tipus, que no només beneficien al pacient, que se n'anirà al seu domicili amb menys dolor i més prompte, sinó que també disminueixen les estades hospitalàries.

L'Hospital General de València va ser el primer al País Valencià a fer una operació amb cirurgia robòtica, que consisteix a practicar un procediment quirúrgic mitjançant braços robotitzats, sempre controlats des d'una consola externa pel cirurgià. Gràcies a la visió tridimensional que ofereix i a l'ús d'instrumental articulat que incorpora, redueix les limitacions de la cirurgia laparoscòpica i permet que el cirurgià puga fer intervencions quirúrgiques radicals amb menor risc i millor recuperació postoperatòria.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací