Mollà assegura que «el transvasament Tajo-Segura és el més regulat, estudiat i avalat tècnicament i ambientalment»

La consellera d'Agricultura i el secretari d'Agricultura han participat a Madrid en la concentració en defensa d'aquesta infraestructura

per NLV

Territori, Política

Mollà assegura que «el transvasament Tajo-Segura és el més regulat, estudiat i avalat tècnicament i ambiental»
Mollà assegura que «el transvasament Tajo-Segura és el més regulat, estudiat i avalat tècnicament i ambiental»

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assegurat que «el transvasament del Tajo-Segura és el més regulat, estudiat i avalat tècnicament i ambientalment». Per a ella, la proposta del Ministeri de Transició Ecològica «suposa una amenaça certa d'una retallada que condiciona l'abastiment d'aigua i el futur d'un sector estratègic com l'agroalimentari» al País Valencià.

La consellera i el secretari d'Agricultura, Roger Llanes, han participat, en representació del Consell, en la concentració organitzada pels regants en defensa d'aquesta infraestructura davant de les portes del Ministeri de Transició Ecològica i per al Repte Demogràfic sota el lema «Si ens trauen l'aigua, ens trauen el pa». Les entitats de regants han encapçalat la protesta per «evitar la mort de l'horta d'Europa».

Mollà ha apel·lat a «l'obligació moral de ser hui ací defensant una causa justa al costat dels regants valencians», i ha manifestat: «Diem no a retallar ni una gota d'aigua ben aprofitada. Nosaltres fem un ús racional, modernitzat per oferir grans productes per part d'un sector essencial que ha estat a l'altura de les circumstàncies fins i tot en moments tan durs com els de pandèmia».

En aquesta línia, Llanes ha apuntat que el transvasament «representa el futur agroalimentari, econòmic i mediambiental de tot el sud valencià» i ha reiterat l'ús responsable de l'aigua en un territori i un sector on «cada gota compta».

La consellera ha incidit en el caràcter essencial de l'accés a l'aigua, atès que «parlem també d'aigua de boca, d'abastiment humà, i defensarem els milers de veïns el proveïment dels quals depèn del transvasament».

Així mateix, ha explicat que «des del principi, el Consell ha reclamat depurar les aigües correctament perquè l'aigua bruta procedent de Madrid no s'aboque al riu. Sembla que el Ministeri, per tapar una cosa que no hauria d'estar succeint, vol diluir l'aigua bruta en les aigües netes del nostre sector agroalimentari».

Llanes ha fet una crida al diàleg i al consens: «No podem estar en una confrontació permanent. Cal, a través del diàleg, arribar a un consens que ens done estabilitat a llarg i mitjà termini perquè les famílies puguen respirar tranquil·les i disposar d'un horitzó i un futur garantit».

Des que es va conéixer la convocatòria d'una votació en el ple del Consell Nacional de l'Aigua (CNA), sobre la modificació de les regles d'explotació de l'aqüeducte Tajo-Segura per rebaixar la transferència al nivell 2, de 38 hm3 a 27 hm3, la Generalitat s'ha expressat «rotundament en contra» i ha exigit el manteniment de la infraestructura en les condicions actuals.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací