Pérez (ERPV): «És urgent acabar amb la pobresa menstrual, cal una implicació decisiva de l'administració pública»

La dirigent republicana demana al Botànic que prenga nota d'Irlanda on les grans superfícies distribueixen gratuïtament productes per al període

per NLV

Societat, Política

Pérez (ERPV): «És urgent acabar amb la pobresa menstrual, cal una implicació decisiva de l'administració pública»
Pérez (ERPV): «És urgent acabar amb la pobresa menstrual, cal una implicació decisiva de l'administració pública»

La Secretària General d’Esquerra Republicana del País Valencià i representant legal de la Iniciativa Legislativa Popular Tres Voltes Rebel, Maria Pérez Company, ha demanat a l’administració valenciana que encapçale la consecució de la gratuïtat dels productes sostenibles per a la menstruació. Pérez ha instat el president Puig i la vicepresidenta Oltra que prenguen nota d'Irlanda on grans superfícies com Ldl ja faciliten de forma gratuïta productes gratuïts per al període. «És urgent acabar amb la pobresa menstrual, cal una implicació decisiva de l'administració pública», ha asseverat.

La dirigent republicana ha assenyalat que «les administracions públiques han d’encapçalar la lluita contra aquesta discriminació econòmica que pateixen les dones», i que «el País Valencià es pot situar a l’avantguarda d’Europa i del món en matèria d’ecofeminisme amb l’aprovació de la Iniciativa Legislativa popular que impulsa ERPV, col·laborant amb els agents econòmics i implicant la societat».

La Comissió promotora de la ILP Tres Voltes Rebel, que promou la gratuïtat dels productes sostenibles per al període, es posarà en contacte amb  Puig i Oltra per donar-los a conèixer els detalls de la ILP i demanar-los el seu suport. En aquest sentit, Péres ha dit: «És important que parlem de la ILP amb els representants de totes les forces polítiques valencianes, començant pels caps visibles, el president i la vicepresidenta. Estem convençuts que li donaran suport perquè, en definitiva, només demana posar en valor el dret a la igualtat de les dones i la millora ambiental».

La líder republicana ha recordat que el fet que una de les principals cadenes de distribució alimentària irlandesa haja anunciat que facilitarà una caixa de tampons o compreses a cada dona de forma gratuïta cada mes, confirma «que cal posar-se a treballar per la gratuïtat dels productes per a la menstruació».

En aquest cas la cadena privada d’alimentació pren la iniciativa de la ma de les ONG Homeless Period Ireland i The Simon Communities of Ireland. Segons l’estudi que ha dut a terme una d’elles, el 50% de les dones irlandeses entre 12 i 19 anys tenen vertaderes dificultats econòmiques per accedir als productes higiènics per al període.

A més de la distribució d’un paquet al mes per cada dona, la cadena subministrarà a les ONG aquest tipus de productes per a les dones sense llar.

La Comissió Promotora de la ILP Tres Voltes Rebel valora molt positivament aquesta iniciativa irlandesa que «demostra que no estem treballant per privilegis sinó pels drets de les dones» ha apuntat Pérez. A més, ha destacat que «la pobresa menstrual és una qüestió de salut pública que ens ha de fer implicar-nos a tots».

Les xifres al País Valencià diuen que el 27% de la població està en risc d’exclusió social i pobresa, un percentatge ocupat majoritàriament per dones i vora el 5% de la població pateix mancances econòmiques greus. Per a Pérez «aquestes xifres ens parlen de la doble penalització de les dones: per ser pobres i per ser dones. No podem acabar amb la pobresa, però sí amb la pobresa menstrual. I les forces polítiques i entitats del País Valencià ens hem d’implicar amb la ILP Tres Voltes Rebel perquè així siga».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací