El País Valencià acollirà 25 xiquetes, xiquets i adolescents procedents de Ceuta

per NLV

Societat, Política

Els País Valencià acollirà 25 xiquets, xiquetes i adolescents procedents de Ceuta
Els País Valencià acollirà 25 xiquets, xiquetes i adolescents procedents de Ceuta

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat que el País Valencià acollirà finalment 25 xiquetes, xiquets i adolescents procedents de Ceuta, després de la reunió telemàtica que ha mantingut el Consell Territorial de Serveis Socials per a abordar la distribució de les 200 places d'acolliment per a menors no acompanyats de la ciutat autònoma.

Després de la trobada, la vicepresidenta ha explicat que a més dels 13 xiquetes, xiquets i adolescents que inicialment s'havien distribuït per al País Valencià, s'han assumit també «les 12 persones menors d'edat que acollirà La Rioja», mentre preparen en aquesta comunitat les infraestructures necessàries, ja que en aquests moments no disposen de la capacitat necessària a la seua xarxa d'acolliment.

La vicepresidenta ha assenyalat que el País Valencià sí que té capacitat per a acollir aquests 25 xiquetes, xiquets i adolescents a través de la xarxa ordinària d'atenció i acolliment «sense que siguen necessaris recursos extraordinaris», i ha incidit en la solidaritat del Consell amb la ciutat autònoma de Ceuta, on s'està vivint una situació «desbordada i dramàtica», i amb altres regions «on cada dia arriben persones fugint de l'horror», com són Canàries, Andalusia o Melilla.

Es tracta, segons ha explicat la vicepresidenta, de menors no acompanyats que ja es trobaven en centres de protecció de Ceuta abans de l'actual crisi d'arribades, per tant «tenen el protocol COVID-19 i es troben en una situació més integrada». D'aquesta manera, als centres de Ceuta queden places lliures per acollir les persones menors d'edat que hi van arribar la setmana passada.

Respecte als fons extraordinaris que el govern espanyol ha establit per als acolliments, la vicepresidenta ha assenyalat que al País Valencià li corresponen 560.000 euros.

A més de les xiquetes, xiquets i adolescents de Ceuta que arribaran en les pròximes setmanes, està previst que en breu arriben 18 persones menors d'edat procedents de Canàries que també ha acordat acollir la Generalitat.

Sistema de protecció

En relació a la capacitat del sistema, la vicepresidenta ha destacat a les famílies acollidores com a «part fonamental del sistema de protecció de la Generalitat», i ha recordat que hi ha més menors en famílies que en residències i llars.

En aquests moments, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives compta amb més de 4.000 xiquetes i xiquets en el sistema de protecció, dels quals 1.500 estan en acolliment residencial.

Cal destacar que des del 2015 la inversió en el sistema d'acolliment i protecció de la Generalitat ha passat de 19 a 85 milions d'euros, la qual cosa ha permés, entre altres millores, la contractació de 409 professionals més per als recursos que conformen la xarxa.

Amb aquest sistema, ha assegurat Oltra,  «donarem resposta a una qüestió no sols humanitària, sinó també de solidaritat entre autonomies, perquè així es construeix un estat solidari».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací