Naix el Premi Miravisions de Fotoperiodisme creat per La Mira

per NLV

Societat, Cultura

Neix el Premi Miravisions de Fotoperiodisme creat per LA MIRA
Neix el Premi Miravisions de Fotoperiodisme creat per LA MIRA

La Mira ha creat el Premi Miravisions de Fotoperiodisme, el primer d’aquest tipus als territoris de parla catalana dotat amb 2.500 euros per al primer premi, 1.000 euros per al segon i 500 euros per al tercer, amb l’objectiu de posar en valor el fotoperiodisme i la imatge com a element essencial per explicar realitats complexes.

En aquesta primera edició, es reconeixeran els treballs fotogràfics publicats en mitjans de comunicació o agències de notícies del nostre àmbit lingüístic que millor definisquen l’any 2020. 

I més enllà del present del fotoperiodisme, amb la voluntat de fer una aposta pel futur de la professió, també s’ha creat una segona categoria dirigida a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació catalanes. Les bases es poden consultar al seu web.

Els criteris de professionalitat i qualitat que promou La Mira i que han estat reconeguts, entre d'altres, amb el Premi Nacional de Comunicació 2020, determinaran la tria, per part del jurat, dels treballs guanyadors. El jurat estarà format per professionals del camp de la fotografia, el periodisme i la comunicació, així com membres de l’equip de La Mira.

Lliurament de premis i exposicions dels treballs guardonats al Miravisions 2021

L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc durant la 2a edició del Miravisions, que se celebrarà a Juneda (les Garrigues) els dies 24, 25 i 26 de setembre del 2021, on també es podran veure exposats tots els treballs guardonats i finalistes. 

Miravisions és una jornada professionalitzadora per millorar la qualitat del fotoperiodisme de la mà de fotògrafs experts i professionals del sector, amb l'objectiu de fer networking i compartir aprenentatges, experiències i qüestions que generen debats dins d'aquest món. Com a conseqüència de l’èxit de la primera edició, enguany s’amplia a tres dies i es preveu incrementar l’aforament presencial. 

A través de tallers, exposicions i taules rodones s'oferiran eines perquè els participants puguen desenvolupar una mirada pròpia sobre les fotografies i perquè el fotoperiodisme camine amb més fermesa cap a l’explicació de la realitat en un món digital.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací