L'Assemblea Feminista convoca una marxa nocturna davant l'«allau de feminicidis» de les últimes setmanes

La protesta partirà a les 22h de la plaça de Sant Valeri, a Russafa, i recorrerà diversos carrers del barri

per EP / NLV

Societat

Assemblea Feminista convoca una marxa nocturna davant l'«allau de feminicidis» de les últimes setmanes
Assemblea Feminista convoca una marxa nocturna davant l'«allau de feminicidis» de les últimes setmanes

L'Assemblea Feminista de València ha convocat aquest divendres una marxa nocturna pels carrers del centre de la ciutat davant l'«allau de feminicidis» de les últimes setmanes. Sota el lema «Prenem la nit contra els feminicidis», vol denunciar la situació registrada el mes de maig, amb sis dones assassinades a l'Estat, a més del fill menor d'una d'elles.

La marxa partirà de la plaça de Sant Valeri, a Russafa, i recorrerà diversos carrers del barri. Les feministes denuncien la «falta de resposta de l'Estat davant els episodis de violència masclista que s'han viscut recentment». 

L'Assemblea Feminista considera que ni la justícia ni les institucions governamentals fan prou per protegir les dones sotmeses a la violència masclista. «No podem viure en una societat que normalitze que s'assassine dones diàriament», ha assenyalat.

Segons l'entitat, aquesta violència «s'ha vist intensificada pels períodes de confinament i restriccions de mobilitat que hi ha hagut  a causa de la pandèmia de COVID-19», que per a moltes dones han significat trobar-se aïllades amb els seus agressors i controlades per ells.

«Què s'està fent per a protegir-les?», pregunten des de l'Assemblea, que també clama contra el fet que, en una setmana marcada pels assassinats masclistes, la justícia «demostre una altra vegada que està al servei del patriarcat, castigant amb dos anys i mig de presó Juana Rivas per un delicte de sostracció de menors, per voler protegir els seus fills del seu maltractador».

«Alhora que la justícia abandona les dones agredides pel patriarcat, castiga les que intenten defensar-se» critiquen des de l'Assemblea. «No podem quedar-nos quietes davant aquesta situació de violència permanent cap a les dones», han reblat.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací