STEPV critica la decisió del Consell Constitucional francès sobre les llengües minoritzades

El sindicat dona suport a les manifestacions que tindran lloc aquest dissabte a diverses ciutats, com ara Perpinyà (Catalunya Nord), Gwengamp (Bretanya) o Baiona (Euskal Herria)

per NLV

Llengua

L'Assemblea Nacional Francesa
L'Assemblea Nacional Francesa

STEPV - Intersindical Valenciana «considera inacceptable» la resolució del Consell Constitucional de l’estat francès del passat 21 de maig –sol·licitat per diputats d'En Marche i el ministre d’Educació Jean Michel Blanquer– de rebutjar la legalitat de la immersió lingüística, en contra d’una amplíssima majoria de diputades i diputats que van aprovar, el 8 d’abril, la Llei Molac que obria la porta al reconeixement legal de la immersió lingüística i, per tant, de dotar-la d’un marc jurídic que la protegira.

Per al sindicat, «la decisió del Consell Constitucional va en contra de la sobirania popular, de la majoria parlamentària francesa, i decreta que l’ensenyament en les llengües minoritzades mitjançant la immersió lingüística és anticonstitucional en argumentar que l’article 2 de la Constitució francesa diu que la llengua de la República és el francès».

En aquest sentit,  assenyala que «aquest fet va en contra de les experiències educatives de més de 50 anys que han demostrat uns resultats excel·lents, en els àmbits educatiu, pedagògic i lingüístic, així com en la cohesió i vertebració dels diferents pobles i nacions que tenen una llengua minoritzada i minoritària».

Per tot això, STEPV – Intersindical Valenciana dona el seu suport a les diferents comunitats lingüístiques afectades –catalana, basca, bretona, occitana, alsaciana i corsa- «per aquesta decisió antidemocràtica que és un nou atac a la diversitat i la pluralitat lingüística i a les manifestacions que tindran lloc a diverses ciutats, com ara Perpinyà (Catalunya Nord), Gwengamp (Bretanya) o Baiona (Euskal Herria), per reivindicar el reconeixement de les llengües minoritzades i del model educatiu d’immersió lingüística».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací