Unides Podem defensa la gestió directa sanitària enfront de l'empresa pública i insta a «complir el Pacte del Botànic»

Lima ha assenyalat que «canviar de fórmula posa en risc la desprivatització des del punt de vista jurídic en el futur»

per EP / NLV

Política

Representants d'UP-EUPV i la Mesa Sectorial de Sanitat
Representants d'UP-EUPV i la Mesa Sectorial de Sanitat

La síndica del grup parlamentari d'Unides Podem, Pilar Lima, ha recordat que «s'ha de complir el que es va estipular en el Pacte del Botànic, en la Llei de salut i a les Corts, on es va aprovar l'any passat una iniciativa en què s'instava a recuperar els centres sanitaris privatitzats per a la gestió pública i directa».

Ho ha manifestat en una reunió celebrada aquest divendres amb representants sindicals integrants de la taula sectorial de sanitat per tractar la situació real dels treballadors de la salut i el futur immediat de la gestió sanitària.

Lima ha recalcat que amb l'empresa pública mercantil que projecta la Conselleria de Sanitat a l'Hospital de Torrevella «els treballadors i treballadores no dependrien de l'administració, la qual cosa provocaria que no estigueren en igualtat de condicions respecte a la resta de personal de la sanitat pública».

Segons la seua opinió, «el model Alzira és garantista i els problemes que puguen sorgir amb els professionals sanitaris subrogats tenen solució senzilla si hi ha voluntat política».

La portaveu ha reiterat el seu compromís per dur a terme una reversió i una recuperació  integral i de gestió pública directa, perquè «canviar de fórmula posa en risc la mateixa desprivatització des del punt de vista jurídic en el futur».

 

Blanes: «Lluitarem»

Per la seua banda, Estefania Blanes portaveu adjunta de el Grup Parlamentari d'Unides Podem-Esquerra Unida, ha afirmat que «lluitarem perquè es complisca l'acord del Botanic, la nostra posició és la gestió pública directa».

Per a la diputada, «la COVID-19 ha demostrat el que algunes hem defensat sempre, que la sanitat pública no pot ser un negoci privat perquè és el pilar fonamental de l'estat de benestar, un dret essencial que hem de defensar i cuidar molt més».

«Està demostrat que la gestió pública és la més eficient perquè l'estalvi en el benefici empresarial, en impostos com l'IVA i en despeses d'administració general, poden reinvertir-se en millorar el servei i les condicions laborals», ha assenyalat.

Per això, ha dit que «totes les àrees de salut privatitzades pel PP que finalitzen la seua concessió, com Torrevella, Manises o Dénia, han de passar a l'administració a través de la gestió pública i directa», «però també posarem sobre la taula la recuperació d'altres serveis que formen part de la sanitat i són molt importants per a la qualitat del servei, com ara les ambulàncies, el manteniment, la neteja o la restauració»,  ha conclòs.