Més de 2.000 persones es manifesten a Perpinyà per reclamar que no es derogue la llei francesa que protegeix el català

La marxa ha comptat amb el suport dels partits independentistes i ha volgut reivindicar la feina de l'escola catalana

per ACN / NLV

Llengua

La manifestació ha recorregut el centre de Perpinyà aquest dissabte | Gerard Vilà | ACN
La manifestació ha recorregut el centre de Perpinyà aquest dissabte | Gerard Vilà | ACN

Més de 2.000 persones s'han manifestat aquest dissabte a Perpinyà en contra de la proposta de 61 diputats de l'Assemblea Francesa de derogar alguns dels articles de la llei que protegeix les llengües minoritzades, entre les quals, l'occità, l'èuscar o el català. Els assistents han reclamat que es mantinga el text legislatiu que va aprovar l'Assemblea i reivindiquen aquestes llengües com un «patrimoni» de l'estat gal. A la marxa, hi han assistit directors d'escoles públiques que ensenyen en català i també de La Bressola, a més d'alcaldes i moltes famílies que han carregat contra l'executiu d'Emmanuel Macron a qui consideren «còmplice», ja que la majoria de diputats que han demanat la revisió són del seu partit. 

La marxa ha comptat amb el suport dels diferents partits independentistes del Parlament de Catalunya i la pròpia institució, amb la presència de la presidenta, Laura Borràs.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací