L’Espanya canyí

per Basili Dedet

Veus

L’Espanya canyí
L’Espanya canyí

Ja tenim l’Espanya fatxenda en peu de guerra. Ara, quasi ixen a una manifestació cada una o dues setmanes. Això està bé, que xafen el carrer, altrament no s’embrutarien les sabates la gran majoria d’ells. «España se rompe y se corrompe» i això mai s’ha de consentir.

En una setmana dos ensurts intolerables: la fuita de migrants marroquins a Ceuta, i a continuació l'indult als presoners independentistes catalans. Aquest govern no té sentit de la dignitat i l’honor de la pàtria, i indulta els independentistes catalans que no es penedeixen del que van fer ni demanen perdó. Això no es pot consentir! Mai no havia ocorregut abans.

I manant Felipe González, José L. Zapatero, José M. Aznar i Mariano Rajoy, varen haver indults —alguns d’important importància política com el del General Armada— molt abans de l’acompliment de la pena de presó. I ningú no isqué al carrer —ni al corral— a dir que no amollaren el generalot que tragué els tancs als carrers de València.

A aquesta gent, que es manifestarà el segon diumenge de juny, li la bufa «l’honor patri» i aquestes punyetes. El que pretenen és minar el terreny als peus dels qui ens governen, per poder agafar ells el bastó i així fotre bastonades a tort i a dret, i als qui protesten ja els hi farem unes escoltetes. Això sí, molt democràticament!

La situació la tenen de cara i ho saben molt bé. Un govern —poc cohesionat— de coalició al capdavant de l’Estat. I un estat amb un deute insuportable, atur altíssim i el coronavirus que encara no ens ha deixat en pau, i ja vorem quan ho fa del tot. És un panorama molt depriment i ni el més competent dels governs veuríem si se’n sortia.

És en aquest ambient tan depriment i en altres de semblants, on el camp està ben adobat perquè els extremismes —diguem-ne feixisme— siguen acceptats per les masses sofrents, que pensen que allà estan els seus alliberadors.

Aleshores Vox afirma que té la solució a tots els problemes, sobretot treball per a tots i que sota el seu aixopluc, s’hi trobaran segurs si els voten a ells.

Però a més, el problema de «la pell de brau» no és tan sols que el partit que acabem d’esmentar siga feixista, i que a més porta —com aquell que diu— quatre dies en el parquet polític. És que a més, un altre partit de nombrosa militància té (sempre ha tingut) en les seues files bona part del personal de dreta extrema o per dir-ho d’una altra manera, filofeixista. Tant és així que, en ocasions, no dubten a anar de la maneta de l'extrema dreta com faran en la convocatòria que hi ha per al dia tretze de juny contra el govern per indultar els independentistes catalans.

El que —a més— no poden suportar del poble català, és la contundència, fermesa i la seua lluita pacífica, no armada, per assolir un nivell d‘independència al qual creuen que tenen dret, i al qual no pensen renunciar.

Per sort Espanya no és el PP, Vox i Madrid. Altres terres i comunitats no veuen l’afer amb el caràcter dramàtic que li volen encolomar alguns, i veuen en el gest del president del Govern espanyol un posat d’apropament i mà estesa, que podria donar peu a obrir una via nova de relacions i diàleg per un futur millor.

Desitgem que els organitzadors de la convocatòria lleven tota la ràbia, odi i enconament del seu acte, i que aquest esdevinga un aplec en què reivindiquen l’esmena d’una acció que consideren que el Govern no ha fet correctament, i no vaja més enllà amb manifestacions que res tenen a veure amb els motius que els hi convoquen.

Hi ha més Espanya que no anirà a la convocatòria que la que anirà. Podríem concloure que es queda a casa perquè no està d’acord amb els postulats de la crida?

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací