Alaquàs, Albocàsser, Callosa d’en Sarrià i Miramar s’omplin de «llavors de futur»

L’Horta Sud, el Maestrat, la Marina Baixa i la Safor acullen les ReTrobades del darrer dissabte

per NLV

Societat, Llengua

Alaquàs, Albocàsser, Callosa d’en Sarrià i Miramar s’omplin de ‘llavors de futur’
Alaquàs, Albocàsser, Callosa d’en Sarrià i Miramar s’omplin de ‘llavors de futur’

Les ReTrobades 2021 han portat l’esperit de les Trobades d’Escoles en Valencià a Alaquàs, Albocàsser, Callosa d’en Sarrià i Miramar, que s’han convertit per un dia, en el centre del valencià de les comarques de l’Horta Sud, el Maestrat, la Marina Baixa i la Safor.

Alaquàs, l’Horta Sud

A la ReTrobada d’Alaquàs, organitzada per El Guaix i l’Ajuntament d’Alaquàs, i celebrada al Parc del Dijous, han participat tots els centres escolars d’Alaquàs i una escola de cada municipi de l’Horta Sud, cadascuna de les quals ha portat una planta a la ReTrobada, i s’han plantat totes juntes al municipi. A continuació se’ls ha repartit el cartell de record de la ReTrobada i s’han fet una fotografia amb l’alcalde o representants del seu poble.

Tot seguit, l’Alcalde d’Alaquàs ha saludat totes i tots els assistents i s’ha procedit a la lectura del manifest «La llavor del valencià», d’Escola Valenciana, per part del Guaix. Per últim, ha tingut lloc l’actuació de Marcel el Marcià per acabar l'acte.

Ha acudit a aquesta ReTrobada la consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica Rosa Pérez Garijo, la diputada Normalització Lingüística Diputació de València Dolors Gimeno i representants sindicals.

Callosa d’en Sarrià, la Marina Baixa

La ReTrobada 2021 de la Marina Baixa ha tingut lloc a la Plaça del Convent de Callosa d’en Sarrià i ha estat organitzada per la Coordinadora d’Escoles d’Ensenyament en Valencià – Marina Baixa.

En primer lloc, ha començat amb el lliurament dels plançons, de manera simbòlica. Tot seguit, les i els participants han baixat a la plaça. A aquest lloc és on s’ha llegit el manifest de les ReTrobades 2021. Per últim, ha tingut lloc l’acte de lliurament dels Premis Sambori de literatura en valencià.

Ha acudit a aquesta ReTrobada Hèctor Càmara, director del Secretariat de Llengües de la Universitat d’Alacant; Jordi Colomina i M. Isabel Guardiola, acadèmics de l’AVL,i i també representants sindicals.

Miramar, la Safor - Valldigna

La ReTrobada 2021 de la Safor - Valldigna ha tingut lloc aquest matí al Parc de la natura de Miramar.

L’acte ha començat amb una salutació i benvinguda de l’alcaldessa de Miramar, Pilar Peiró, a totes I tots els assistents a la ReTrobada. A continuació, Pilar Gregori ha llegit el manifest de les ReTrobades 2021 en nom de la Coordinadora Safor-Valldigna pel Valencià. Tot seguit, s’ha procedit a l’entrega de les llavors que ha repartit Escola Valenciana arreu del País Valencià.

A l’acte ha actuat la banda de música de Miramar, i ha acudit l’acadèmica de l’AVL Immaculada Cerdà, el president de la Mancomunitat de municipis de La Safor, la regidora d'educació de Gandia Carmen Fuster i la de Miramar Susana Gilabert, representants sindicals i Carmen Agulló, que ha presentat l'exposició d'Empar Navarro a Miramar.

Albocàsser, el Maestrat

La ReTrobada del Maestrat, organitzada per Maestrat Viu, va començar divendres amb l’actuació d’un contacontes a l’escola d’Albocàsser.

La Festa per la Llengua del Maestrat continuava per la vesprada amb la presentació de l'acte a càrrec de l'alumnat de 6é del CEIP Joan de Brusca. Tot seguit, es procedia a l’entrega premis de concurs de dibuixos i logotips. Després, tingué lloc la lectura de manifest. Per últim, hui dilluns tindria lloc la plantació de plançons a la llar dels jubilats d’Albosàsser i es sembraran les llavors al parc del municipal. Han acudit a aquesta ReTrobada representants sindicals.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací